FC RDC heeft in de 95e minuut met 0-1 gewonnen bij stadsgenoot UD door een doelpunt van Roy Gerritsen. Rekening houdend met een hobbelige grasmat op sportpark De Vijfhoek trainde de selectie van FC RDC de afgelopen week op het eigen trainingsveld om te wennen aan de ondergrond.

Dat het geen makkelijke middag zou worden zoals voor de winterstop toen er een eclatante 8-0 overwinning werd geboekt, was bekend.
UD heeft de zaakjes een stuk beter op orde en hebben het vanaf begin december elke tegenstander lastig weten te maken.

Door goed georganiseerd te verdedigen en op allerlei manieren het gewenste tempo uit de wedstrijd te halen, werd het een hele lastige middag. Jesse Klopman moest 2x redding brengen en hield ons daarmee op de been. FC RDC mocht het spel maken, maar grossierde in verkeerde keuzes en slordig balverlies. Het veldspel was erg matig op een erbarmelijk slecht veld waardoor er weinig gecreëerd werd.
De wil was er uiteraard, maar richting het einde van de wedstrijd nam de frustratie dat het niet ging lukken toe.

De bank bleek vandaag wederom belangrijk, want met het inbrengen van Martijn Visarius kwamen er goede voorzetten van de linkerkant en uiteindelijk was het Roy Gerritsen na doorkoppen van de 3e invaller Björn Veltkamp die de verlossende 0-1 kon binnentikken.

Opluchting alom bij FC RDC dat voor de 5e keer op rij weet te winnen.

Zeker nu volgende week de gedoodverfde kampioen Helios op bezoek komt. De uitwedstrijd was er eentje waarin er een enorm kwaliteitsverschil zichtbaar was en FC RDC blij mocht zijn dat het bij een 4-0 nederlaag bleef. Maar goed, in het voetbal gebeuren soms rare dingen en wij gaan uiteraard proberen onze huid zo duur mogelijk te verkopen.

ViaClubcorrespondent FC RDC
Vorig artikelColmschate na lange tijd weer met lege handen
Volgend artikelColmschate kent gemakkelijke middag in Warnsveld