Op een mooie zonnige dag heeft Colmschate geen kind aan Warnsveld: 0-3. Maar dat had óók anders kunnen aflopen…

De wedstrijd is nog geen 10 minuten oud wanneer Colmschate verdediger Lars Munier een breedtepass zo in de voeten van de spits van Warnsveld speelt. De spits gaat één op één op doelman Yoël Finke af, maar laatstgenoemde komt als winnaar uit deze strijd. Hiermee wordt een vervelende achterstand voorkomen, daar waar de geel-zwarten het normaliter altijd lastig hebben in Warnsveld.

De eerste helft is Colmschate voornamelijk aan de bal. Warnsveld is niet van plan om druk te zetten en laat Colmschate het spel maken. Via een combinatie aan de linkerkant tussen Stan Haitsma en Cali Daniel wordt de bal teruggelegd op de inlopende Rik Traanman. Hij ziet zijn poging een meter naast het doel verdwijnen. In de 14e minuut wordt een corner goed door Rik Traanman aangesneden en is het Cali Daniel die de bal binnen kopt: 0-1. Colmschate blijft voetballen en de enige (kleine) kansen die Warnsveld krijgt komt door eigen toedoen.

In de 30e minuut wordt Jard Kamperman Leferink in het zestienmetergebied van Warnsveld aangespeeld en probeert te draaien. Hierbij wordt hij met twee handen door een Warnsveld verdediger vastgehouden en naar de grond gewerkt. De scheidsrechter zag hier echter niks in en liet doorspelen. Een paar minuten later weet Colmschate zichzelf te belonen. Wederom wordt een corner goed aangesneden door Rik Traanman, maar nu is het Lars Kamperman Leferink die de bal weet binnen te koppen: 0-2.

In de tweede helft heeft Warnsveld door dat het anders moet om enigszins nog Colmschate een beetje onder druk te kunnen zetten, maar echt gevaarlijk worden de gastheren niet. Een vrije trap vanaf de middenlijn wordt snel genomen, maar de goed keepende doelman Yoël Finke was gelukkig op zijn hoede en wist de bal nog snel over te tikken. In de 55e minuut wordt Stan Haitsma de diepte in gestuurd. Onderweg naar het doel komt hij nog een Warnsveld verdediger tegen, welke hij goed weet uit te kappen. Hierbij wordt zijn standbeen onderuit gehaald en kan de scheidsrechter niet anders beslissen dan een penalty te geven. Stan Haitsma gaat zelf achter de bal staan, maar schiet de bal via de lat over het doel. Na nog een goede corner wordt de kopbal van Jard Kamperman Leferink van de doellijn gehaald. Warnsveld blijft proberen maar weet geen potten te breken. In de 90e minuut weet Colmschate door een snelle uitbraak alsnog het doel te vinden en is het Dean ter Stege die de bal tegen de touwen doet rollen: 0-3.

Colmschate heeft met deze overwinning goede zaken gedaan, daar waar de ploegen onder hen allemaal hebben verloren. De goede reeks heeft hiermee een gevolg gekregen en de ploeg zal er alles aan doen om dit volgende week zondag thuis tegen Beekbergen óók weer te doen.