Dat was even wennen voor de geel-zwarten uit Deventer. De laatste 7 wedstrijden gingen namelijk niet verloren, maar na 5 winstpartijen en 2 gelijke spelen moest de ploeg vandaag de punten laten aan de bezoekers uit Vaassen. KCVO kwam als gelukkigste uit de strijd en won: 0-2.

De eerste helft gebeurt er niet veel. KCVO was niet van plan om druk te zetten en ving Colmschate met een solide en compacte ploeg op eigen helft op. Doordat Colmschate er niet doorheen kwam en KCVO ook niet van plan was om te voetballen, was het een saaie eerste helft zonder passie en beleving. Echte kansen bleven daarom ook uit waardoor het bij rust nog 0-0 stond.

In de tweede helft ontstaan er aan beide kanten meer kansen. Colmschate vergeet zichzelf te belonen, want via goed uitgevoerde standaardsituaties was er meerdere keren de kans om de wedstrijd open te breken. Echter bleek de keeper net te vaak (toevallig) op de juiste plek te staan. De bal wilde er niet in. Één moment van onoplettendheid in de verdediging van Colmschate zorgt er in de 90e minuut wel voor dat de bezoekers wat te juichen hebben. Doordat de aanvaller van KCVO uit de rug van de Colmschate-verdediging liep, konden zij toch nog de bal tegen de touwen jagen: 0-1.

Colmschate gaat nog voor een alles-of-niets scenario en Bas Janssen maakt na 4.5 jaar zwaar blessureleed weer zijn rentree in de hoofdmacht van Colmschate. Colmschate heeft op dat moment een corner en ook keeper Finke is hierbij mee naar voren gegaan. Helaas valt de bal niet goed en weet KCVO vanuit te tegenaanval met een leeg doel makkelijk te scoren: 0-2.

Het gevolg van de nederlaag is dat KCVO nu 3 punten inloopt op Colmschate en dat er met 4 wedstrijden er nog een hoop kan gebeuren. In de zondagklassse 3D kan iedereen van elkaar winnen dus het wordt nog spannend.

De volgende horde: de uitwedstrijd tegen Robur et Velocitas op 30 april.