Na de onnodige nederlaag vorige week tegen WWNA was het aan Sallandia om met een reactie te komen. Tegen koploper Diepenveen moest het dan vanmiddag gebeuren. Door de vele afwezigen was het even puzzelen om tot een goede opstelling te komen.

Sallandia koos er vanmiddag voor om ver in te zakken en het spel aan Diepenveen te laten. Bedoeling was om uit de omschakeling gevaarlijk te worden. Diepenveen was veel aan de bal, maar liep al snel in het zwart-gele mes. In een snelle omschakeling kwam Marco van Meeteren oog in oog met doelman Finke en faalde niet.

Een paar minuten later joeg Jeremy van Krieken de achterhoede van Diepenveen op en veroverde de bal. Hij verplaatste de bal snel naar van Meeteren die de bal keurig breed legde en van Krieken stond ook op het scorebord.

Het laatste kwartier voor rust liet Diepenveen zien zich niet zo maar bij een nederlaag neer te leggen en kreeg voldoende kansen via Jim Willemsen en Davey Mooren om iets terug te doen voor rust, maar het net werd niet gevonden.

In de tweede helft moest het goed draaiende middenveld met Bosch, Bonevacia, Bosman en Koerkamp worden aangepast. Eerstgenoemde kon niet meer verder en werd vervangen door Huisman. Na een kleine twintig minuten werd een indraaiende vrije trap door Diepenveen binnengekopt. Gezien het spelbeeld een terechte goal.

Sallandia liet het er echter niet bij zitten en scoorde met enig fortuin via wederom van Meeteren 3-1. Diepenveen gooide steeds meer ballen voor het doel en dat leverde enkele hectische situaties op. Good old Rick Wolvenne kwam met z’n ervaring de verdediging met Minnes, Wakkermans, Makel en Kiffen versterken. De druk werd steeds groter op het Sallandia-doel. Toch kwam de thuisploeg er gevaarlijk uit en miste van Meeteren een grote kans op 4-1. Niet alles kan in goud veranderen…

Zes minuten voor tijd zorgt een van richting veranderd schot voor de 3-2. Het keihard werkende Sallandia zit er behoorlijk doorheen en blijft met het nodige kunst- en vliegwerk overeind. Een collectieve prestatie van een team dat keihard werkte vandaag en Diepenveen afstrafte op de juiste momenten.