Voorwaarts voetbal had op 20 januari, bij de herstart van de competitie na de winterstop, een offday op het slechtste moment in het seizoen. Tegen Woezik moest het met 1-5 een bittere pil slikken.

Daarbij kwam dat de afgelopen week hoofdtrainer Jürgen Schefzcyk zijn vertrek aankondigde, waardoor het de vraag was of het elftal zich voldoende kon voorbereiden op opnieuw een belangrijk duel in de strijd tegen degradatie tegen Duno. Het werd 1-1 in Doorwerth en het elftal liet zien nog lang niet klaar te zijn met de missie gericht op handhaving.

Voorwaarts heeft enkele mutaties ondergaan in de winterstop. Koen de Hullu en Dani Hasic kwamen terug van buitenlandstage en Ivo Spanjers was na meer dan een jaar afwezigheid terug op het voetbalveld na een ernstige blessure. Cengizhan Genc heeft de Laene verlaten en beproeft zijn geluk elders.

Er stond alles bij elkaar genomen een aansprekend elftal aan de start tegen Woezik. De eerste twintig minuten was Voorwaarts dominant in balbezit, maar een vrije trap van Woezik bracht direct succes voor de opponent, 0-1. Daarna werd het veldspel minder en was het volgens centrale verdediger Koen de Hullu te weinig om aanspraak te maken op een doelpunt.

Na rust een vergelijkbaar spelverloop. Het eerste kwartier was goed aan Voorwaartszijde met een drietal mogelijkheden om naast Woezik te komen. Toen dat niet gebeurde viel het in de counter van Woezik en nog belangrijker het vertrouwen in een goede afloop vloeide volledig weg, waardoor een grote nederlaag moest worden toegestaan, 1-5.

Een week later op zaterdag 27 januari mocht het aantreden tegen middenmoter Duno D in Doorwerth. Voorwaarts speelde deze wedstrijd veel beter en kwam op voorsprong door een doelpunt van Bruce Schotman. Na rust drong Duno wel aan, maar de organisatie stond goed. Duno kwam gelijk door een discutabele strafschop, waaraan buitenspel vooraf ging.

Feit is dat Voorwaarts eerder de wedstrijd in het slot kon gooien. Koen de Hullu: ‘na de gelijkmaker moesten we nog hachelijke momenten overleven en juist nu in tegenstelling tot vorige week bleven we als collectief overeind. Dat is het pluspunt van deze wedstrijd en daarmee een goed herstel.’