Afgelopen zondag won Sallandia met 3-2 van Vilsteren en pakte daarmee de twee plek in de bekerpoule. Overwetering won daarin alle duels en gaat door naar de knock-out fase.

Afgelopen zondag dus die laatste bekerwedstrijd tegen Hoonhorst en tevens ook de laatste pot voor de start van de competitie. Normaal gesproken is dit de wedstrijd waar je wil spelen met de beoogde elf, echter zijn we nog niet daar waar we willen wezen. Dus ook deze wedstrijd stond in het teken van proberen testen en als team en als individu een volgende stap te zetten. Beide ploegen al uitgeschakeld voor de volgende ronde maakten er een interessante wedstrijd van.

Sallandia creëerde met name veel gevaar door de snelheid en diepgang van Molemans en van Meeteren, echter had het tweetal het vizier nog onvoldoende op scherp. Dit is niet de eerste keer dat we in een wedstrijd veel kansen creëren maar onszelf niet belonen. Uiteindelijk was het uit een corner Milan Mäkel die in een vol strafschopgebied op de juiste plek stond en met links goed binnenschoot voor de 1-0. Daar waar we wellicht dachten de score op te voeren was het Hoonhorst dat gelijk maakte en in die fase ook meer dan prima voetbal op de mat legde waar Sallandia het moeilijk mee had. We kregen geen grip op hun middenveld zonder overigens enorm onder druk te komen.

Vlak voor rust kregen we dan toch weer wat grip, de bal ging weer wat makkelijker rond en met name de inbreng van Orlando Rozen (helaas door het uitvallen van Tim Hekkert met een hamstringblessure) bracht wat meer rust in balbezit. Uit één van die momenten kwam Sallandia goed door en een strakke voorzet van Marco van Meeteren werd door een eigen verdediger subliem achter zijn eigen goalie gewerkt! Ruststand 2-1

Na rust had Sallandia wat meer controle en hadden de bezoekers het middenveld niet meer in handen, dit resulteerde opnieuw in een aantal mogelijkheden echter waren we steeds in de eindfase te onnauwkeurig en niet scherp genoeg.

De wedstrijd kreeg toch plotseling weer wat leven doordat Delano Kiffen een hoge bal panklaar legde voor de spits van de tegenstander, die dit cadeautje graag uitpakte. Laten we het houden op een klein misverstand tussen Delano en sluitpost Thomas van Noort. Na dit moment leek Hoonhorst klaar en werd niet heel gevaarlijk meer. Sallandia ging toch nog op zoek naar de overwinning en na het missen van een aantal aardige mogelijkheden kwam de Deventer ploeg toch op 3-2 door een doelpunt van Jordy Molemans die na prima voorbereidend werk van o.a. Marco van Meeteren prima binnen punterde.

Na ongeveer 5 minuten floot de uitstekende fluitende scheidsrechter af die deze middag een puik stukje fluitwerk afleverde; de man was niet warrig, niet bezig met spelers en trainers en leidde met ferme hand de overigens verder sportieve wedstrijd!!

Vorig artikelAdelaarsoog op PSV thuis (midweeks)