Woensdagavond 22 september speelt Go Ahead Eagles de zesde wedstrijd van het seizoen 2021-2022. Tegenstander is PSV en wij spelen thuis. Aanvang 18.45 uur. Toon Schuiling, die nog nagloeit van zondag, laat zijn Adelaarsoog vallen op deze midweekse wedstrijd. Over de zeperd van PSV tegen Feyenoord, het parkeren van de bus en het vijftiental van Kees.

Adelaarsoog 22 september 2021 – PSV thuis

Ik weet niet hoe het jullie vergaat. Zelf heb ik de kop nog niet echt bij PSV thuis. De overwinning tegen PEC gloeit wel héél erg lekker na. Alles kijken wat los en vast zit. Alles lezen wat er te lezen valt. De iconische foto van Erik Pasman met Bas Kuipers en Bram van Polen!  Een beeld, duizend woorden. Die prachtige quote van onze Amsterdamse watcher Jan Willem Spaans “Succes is te koop, kippenvel niet”. En zo kan ik nog wel even door gaan. Wat kun je het druk hebben met gewoon blij te zijn.

Maar goed, ik kijk naar de klok en denk aan Kees. De man waar het noemen van de voornaam inmiddels volstaat. “Als je verliest mag je 24 uur teleurgesteld zijn, als wint 24 uur blij”. Dus vooruit met de geit. Het Adelaarsoog op PSV thuis.

Sprokkelen – Doelstelling van Go Ahead is om er in te blijven. Het liefst direct. Daarvoor heb je tenminste 34 punten nodig. Omdat voor elkaar te krijgen moet je thuis winnen van de nummers 10 tot en met 18. Daarnaast is het zaak om her en der wat puntjes te sprokkelen. Met overwinningen tegen Sparta en PEC thuis liggen wij op schema qua winstpartijen. Het sprokkelen lukt nog niet echt. Al waren wij er vooral tegen Heerenveen dichtbij. 

De kans dat wij tegen PSV één punt of meer pakken is natuurlijk niet groot. De begroting van PSV is tienmaal de onze. Mario Götze verdient net zoveel als onze hele selectie bij elkaar. Het kwaliteitsverschil is enorm. Maar het blijft voetbal om maar eens een open deur in te trappen. Want waar wij zondag de polonaise liepen, werd in Eindhoven de treurmars gespeeld. PSV-Feyenoord 0-4. Alsjeblieft! Zoals geschreven, het blijft voetbal.

Zeperd – Die zeperd komt ons natuurlijk niet lekker uit. Voor ons was het beter geweest als PSV de Rotterdammers in de sterkste opstelling hadden verslagen. Om vervolgens lichtzinnig af te reizen naar Deventer om er na de wedstrijd achter te komen dat ze Gakpo, Madueke, Marco van Ginkel, Zahavi, Max en Ramalho toch mee hadden moeten nemen. PSV wil iets rechtzetten en dat maakt dat wij ons schrap moeten zetten. Heel erg schrap. Want hoe je het wendt of keert, er staat natuurlijk wel wat bij PSV. En als ze tegen een gemiddelde ploeg uit de Eredivisie spelen dan maakt het eigenlijk niet uit wie er bij hen spelen. Van de 25 selectiespelers die PSV woensdag kan opstellen zijn er 25 beter dan die van ons.

Bus parkeren – Allemansvriend Henk de Jong van Cambuur deed dit weekeinde een poging om mee te voetballen met Ajax. Wat vijf goals tegen een Angstgegner als Go Ahead niet te weeg kunnen brengen! Hij heeft het geweten, 9-0. Ik neem aan dat Kees – de voornaam volstaat – de zege op het armetierige PEC wél op waarde weet te schatten. En dus woensdag ordinair de bus parkeert in de Adelaarshorst. Daar heb ik helemaal geen problemen mee. Het hoeft niet mooi.

In de voorbereiding experimenteerde van Wonderen met een blok van drie centrale verdedigers. Benieuwd of hij dat nu ook gaat doen. En verder is het niet zo ingewikkeld. Wij moeten er opvliegen, wij moeten irriteren, messcherp blijven en loeren op het kansje dat altijd komt. Want dát kansje dát komt. Dat zagen wij in Rotterdam. En zeg nu zelf, zolang is het ook niet geleden dat wij brutaal met 2-0 tegen PSV voorkwamen in de Horst. Wij hebben zes punten, wij doen volop mee. Dus niet van dat benauwde.   

Vijftiental – Belangrijke conclusie die ik uit de eerste vijf wedstrijden trek ik dat onze technische staf niet met een elftal maar met een vijftiental speelt. Wij beschikken over tenminste vijftien spelers die vrijwel gelijkwaardig zijn. Wij kunnen wisselen én ons versterken. Dat is een kracht en dat is een compliment voor het werk dat deze zomer is verricht. Alleen Hahn, Nauber der Staubsauger, Kuipers, Brouwers en wellicht Lucassen lijken zekerheden. Voor de rest is het afwachten wie er spelen.

Centraal achterin is Justin Bakker de opbouwer, maar sloopt Kramer beter. Op het middenveld vechten topscorer Botos, zaalvoetballer Oratmangoen en de slimme Rommens om de tien positie. Voorin hebben wij met Cardona en Cordoba prima donna’s en met Heil, Berden en Lidberg knetterharde werkers. Vooral de progressie van Lidberg is opvallend. Een jongen uit Zweedse derde divisie die serieus concurreert met knapen met ervaring in La Liga. Dat had ik nooit gedacht, maar dat vind ik wel mooi.  

Kortom ik heb werkelijk geen idee met wie Kees woensdagavond om 18.45 uur van start gaat. Vijf verdedigers of toch gewoon vier, twee spitsen in plaats van drie? Wij gaan het zien. Wat is geweest is – hoe mooi ook – geweest. Nog even snel voor de 23e keer de samenvatting Go Ahead – PEC kijken en dan de volle focus op PSV thuis!

Wedstrijd live volgen met eigen verslaggevers – Wil je Go Ahead Eagles vs. PSV rechtstreeks volgen? Ieder Kowet duel wordt live verslagen door het sportprogramma Salland Sport (voorheen Sport Live) zodat je thuis op de bank of in de auto volledig het gevoel van het duel mee krijgt. Zo ook aanstaande woensdagavond in een uitzending die om 18:00 uur start met nieuws en voorbeschouwingen, maar de rode draad is Go Ahead Eagles.

Twee verslaggevers zitten voor u live in het stadion en zij nemen u mee in de sfeer en de spanning van ieder duel. De wedstrijd in De Adelaarshorst start om 18:45.

Salland Sport is een programma van de streekzender Salland1 dat op de oude Drtv kabelfrequenties te ontvangen is: via de kabel op 104.1 of via ether op 107.3.
Online kunt u luisteren via RadioFM, Nederlandseradio, radioviainternet of via de eigen website van de streekomroep Salland1.

(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Verslaggevers Sport Live Radio DeventerRTV Erik van Luttikhuizen en Patrick Kieftenbelt
Verslaggevers Salland Sport bij Salland1: Erik van Luttikhuizen en Patrick Kieftenbelt
Vorig artikelGo Ahead Eagles krijgt PEC op de knieën in IJsselderby – FOTO UPDATE
Volgend artikelSallandia wint laatste bekerduel
Toon Schuiling is geboren en getogen in Wijhe, de parel aan de IJssel. Is een leven lang full time Go Ahead supporter. Vak 11, met zoon Thijs en zwager Jos. Zette in de vorige eeuw de lijnen uit in het vijfde elftal van de Roomsch Katholieke Sportclub IJsselboys. Verdient een boterhammetje in de overheidscommunicatie.