Door personele problemen moest trainer Lorenzo Bink weer noodgedwongen drie jongelingen uit de JO17 oproepen, evenals drie vanuit het tweede van Sallandia. Maar dankzij veel strijd en inzet werd er van Wesepe gewonnen met 2-0.

Op Sportpark Zandweerd begon Sallandia met dezelfde opstelling als tegen Mariënheem, toen de punten werden gedeeld. Betekende voor trainer Bink weer het inpassen van drie junioren uit de JO17 en drie vanuit het tweede van Sallandia. Daarmee begon Sallandia vrij onwennig en onzeker aan het duel. De eerste kansen waren dan ook voor de gasten uit Wesepe maar de doelman Jordy Bourgonje reageerde sterk. Iets wat de Deventer formatie veel vertrouwen gaf voor het vervolg van het duel.

Dat was ook te zien op het veld waar Sallandia meer zelfvertrouwen toonde en na zo’n 25 minuten voetballen ook meer in het spel kwam. Dat leidde tot de openingstreffer in de 32e minuut. Het was een goede vrije trap vanaf de middenlijn van Milan Mäkel, het speeltuig ging richting Rick Wolvenne die beheerst de bal over de uitkomende keeper van Wesepe kopte voor de 1-0 . Hierna gaat Sallandia wat vrijer spelen en zag dat tegenstander Wesepe beetje van slag raakte, dit doordat het snel twee spelers heeft moeten wissel in verband met ontstane blessures.

In de 40e minuut is het weer raak voor Sallandia; een bekeken pass van Marco van Meeteren naar de talentvolle Marchello Bosman, die met een prima shot de keeper passeert en daarmee de 2-0 op het scorebord zette. Dit is ook de rust stand. In de tweede helft zagen de bezoekers eigenlijk hetzelfde spelbeeld; slordig voetbal met veel balverlies van beide zijdes. Sallandia is echter in dat tweede deel wel de sterker ploeg en verzuimde voorsprong verder uit te vergroten.

Met de uiteindelijke 2-0 als einduitslag was trainer Lorenzo Bink dik tevreden: “In mijn ogen een terechte einduitslag, ik ben erg trots op de boys die als een team gestreden hebben tot de laatste minuut.”