Na een aantal voetballoze zondagen mocht Colmschate eindelijk weer aantreden in de competitie. Er stond een prachtige derby op het programma tegen Turkse Kracht. Derby’s tegen Turkse kracht staan altijd garant voor doelpunten en strijd. Colmschate had daarentegen ook nog wat goed te maken, want de heenwedstrijd werd kansloos met 5-0 verloren. Daarnaast moet Colmschate zo snel mogelijk uit de degradatiezone zien te komen, dus winst is essentieel.

Colmschate begon de wedstrijd met goed voetbal en strijd. De duels werden gewonnen en dit leidde ook tot een bliksemstart. In de 5e minuut werd een prachtige corner, getrapt door Hidde Hekkert, goed ingekopt door Jarmo van ’t Hof. 1-0. Colmschate ging na de vroege voorsprong door en was op zoek naar de 2-0. Hier was Colmschate ook erg dichtbij, maar kansen van Phil de Witte (kopbal die rakelings naast het doel ging), Jarmo van ’t Hof (zijn schot werd geblokt), Kevin Maneschijn ( kwam een teenlengte te kort) en Wieger Heerts (zijn schot belandde naast de goal) leverde geen doelpunt op. Turkse Kracht had daarentegen nog geen kans gehad, maar als je zelf verzuimd om een goal te maken valt die meestal aan de andere kant. Dit gebeurde ook! In de 20e minuut kon de geheel vrijstaande spits van Turkse krachtig prachtig binnenkoppen. 1-1. Nog geen 2 minuten later werd het zelfs 1-2, een misverstand in de verdediging en keeper leidde de goal in. Ruststand 1-2.

Colmschate moest voor de zoveelste keer dit seizoen in de achtervolging. Positief punt is dat de koppies niet naar beneden gingen, er werd gestreden voor elke meter, om zo snel mogelijk de gelijkmaker te realiseren. Dit gebeurde in de 66e minuut, een voorzet van Wieger Geerts werd van richting veranderd en ging langs de keeper van Turkse Kracht het doel in. Eindelijk wat geluk voor de geelhemden dit seizoen. Colmschate ging door en probeerde de 3-2 te maken. Helaas viel de 2-3 aan de andere kant. Door een goede individuele actie van de behendige buitenspeler, die met zijn schot keeper Ariens kansloos liet. 2-3. Nog geen 5 minuten later, in de 75e minuut werd een prachtige voorzet van Jaraoh Sneller snoeihard binnen gekopt door Jard Kamperman Leferink 3-3! Met nog 15 minuten te spelen zette Colmschate nog een paar keer goed aan en kwam Turkse Kracht niet meer onder de druk vandaan. Dit leverde in de 86e minuut een strafschop op voor Colmschate. Maneschijn werd gevloerd. Van ’t Hof ging achter de bal staan en schoot de penalty simpel in de goal. 4-3! In de laatste paar minuten had Colmschate de wedstrijd helemaal moeten beslissen, echter kwam het zelf niet meer in de problemen en pakte het een zeer belangrijke winst in deze doelpuntrijke derby. Zeer positief te melden is dat Colmschate veerkracht toonde en de wedstrijd nog kon winnen.

Volgende week zondag wacht Robur et Velocitas thuis. Aanvang 14:00 uur.