IJsselstreek heeft zondag haar eerste nederlaag van het seizoen geleden. De Tricolores gingen op het eigen Sportpark Keizerslanden met 2-3 onderuit tegen SV Mariënheem.

Al vanaf het eerste fluitsignaal had IJsselstreek alle moeite met Mariënheem. De Oranjehemden kregen dan ook de eerste kansen, maar Bjorn Jansen hield zijn ploeg op de been. Ook IJsselstreek kreeg wat kansen. Moreno Belt schoot kiezelhard op de lat en Alesio Troncia schoot van de rand van het strafschopgebied naast het doel.

Mariënheem dacht op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. IJsselstreek nam echter direct daarna wel de leiding. Mitchel Kiffen reageerde alert op een rebound (1-0).

In de tweede helft kwam Mariënheem al snel langszij. Bjorn Jansen maakte een overtreding op de rappe aanvaller van Mariënheem en dus ging de bal op de stip. Stan Heetkamp bleef koel en schoot de gelijkmaker binnen (1-1). IJsselstreek kreeg steeds meer moeite en kwam niet veel later op achterstand. Een vrije schop vanaf de zijkant werd eenvoudig binnen getikt waardoor de stand 1-2 werd.

Middels enkele aanvallende wissels probeerde IJsselstreek nog dichterbij te komen, maar door een fout in de defensie wist Stan Heetkamp de genadeklap uit te delen (3-1). In de laatste minuut kwam IJsselstreek nog op 3-2 door een kopbal van Wesley de Witte, maar er was niet genoeg tijd meer om de eerste nederlaag af te wenden.

Een totale offday voor de Deventenaren, maar dit moet dan ook weer een wake up call zijn voor de koploper. Volgend weekeinde gaat IJsselstreek op bezoek bij Vilsteren.