De omstandigheden waren fantastisch: een stralende zon, veel toeschouwers langs de lijn en de koploper thuis tegen hekkensluiter V&L. Een mooiere voetbalzondag kon eigenlijk niet. Toch wist Sallandia dat een resultaat hen niet aan komt waaien, waar op zondag 10 oktober de meest krankzinnige wedstrijd van het seizoen werd gespeeld.. Sallandia stond toen met rust met 4-1 achter en uiteindelijk werd deze wedstrijd nog in een overwinning omgezet. Sallandia was dus gewaarschuwd, al helemaal na het teleurstellende gelijkspel tegen laagvlieger Wesepe.

Sallandia miste doelman Yavuz, want hij kwam vorige week in botsing en hierdoor schoot zijn schouder uit de kom. Doelman Minnes uit de O19-1 nam, zoals eerder dit seizoen, zijn taken waar. Om 14 uur floot scheidsrechter Hooijer voor het beginsignaal. Sallandia had veelal de bal en combineerde met name het eerste kwartier vrij aardig. V&L loerde vooral op de counter, hier werden ze niet heel erg gevaarlijk door, en doelman Minnes had het de gehele wedstrijd erg rustig. Zoals vaker dit seizoen stond de defensie van de geel-zwarten erg goed.

Na zo’n 10 minuten was het Rozen die Molemans wegstuurde aan de rechterkant. Molemans schoot de bal knap vanaf randje zijlijn over de doelman van V&L en zo maakte hij de 1-0. Hierna werd Sallandia wat slordiger, veel onnodig balverlies wat vooral gebeurde op momenten waar het totaal onnodig was. Toch creëerde Sallandia kans op kans, net als vorige week (1-1 bij Wesepe) was het ontzettend moeilijk de bal tussen de palen te krijge: 1-op-1, schoten binnen de 16, een te grote gunfactor noem alle redenen maar op.. Waar het op uitdraaide, is dat Sallandia het zichzelf wederom veel makkelijker kon maken.

Toch kwam die 2-0 er door wederom Molemans: een lange bal van Mäkel kwam terecht bij Suzen, die zwaar geraakt werd door een centrale verdedigers van V&L, en toevallig kwam de bal bij Marco van Meeteren die niet zelfzuchtig was en de bal afgaf aan Molemans. 2-0!

De tweede helft startte Sallandia erg scherp, er werd heel veel druk vooruit gegeven en bijna alle duels werden gewonnen. Sallandia ging de 2de helft verder waar het de 1ste helft mee geëindigd was. Kans op kans creëren, bij vlagen met hele mooie en goede combinaties. De 3-0 kon dus ook niet lang op zich wachten en die kwam na zo 55 minuten spelen. Een combinatie aan de linkerkant van het veld via Hekkert, Suzen en Marco van Meeteren zorgde ervoor dat Wakkermans aan de linkerkant op kon stomen en met een puntgave voorzet kopte Molemans zijn 3e doelpunt binnen. 3-0 voor Sallandia.

De thuisploeg bleef doorgaan, bleef druk zetten, de tegenstander afjagen etc. omdat men de score graag verder wilde opvoeren. Aan het aantal gecreëerde kansen lag het echt niet en als Sallandia iets scherper was geweest, had het zomaar 8 à 9-0 kunnen worden. Mooi aan deze wedstrijd was wederom dat Sallandia weer 2 jongens uit de O19-1 minuten liet maken. Dyon Mäkel en Bosman lieten wederom zien dat zij ook moeiteloos mee konden komen met het vlaggenschip.

Al met al een heerlijke voetbalmiddag op de Zandweerd. Volgende week mag Sallandia naar Hall waar om 14 uur wordt afgetrapt tegen SHE, tot dan!

Opstelling Sallandia:
Minnes, van Beijnum, Milan Mäkel, Luc van Meeteren, Wakkermans, Kiffen (‘78 Bosman) Hekkert (‘70 Krebber) Rozen (’72 Dyon Mäkel) , Marco van Meeteren, Suzen (’72 van der Stam) Molemans (’78 Rutten)

Bronclubcorrespondent Sallandia
Vorig artikelEen seizoen uit duizenden
Volgend artikelFC RDC geeft diep in blessuretijd punt weg tegen SV Harfsen