Go-Ahead begint de zoals het de vorige wedstrijd tegen Voorst is geëindigd en probeert tegenstander Terwolde onder druk te zetten. Dit leidt tot wat kleine speldenprikjes.

Terwolde kiest steeds sneller voor de lange bal op de sterke spits Max van Gerrevink. Deze weet af en toe handig de bal vast te houden en kan zo de voorwaarts van Terwolde aan het werk zetten. Over en weer zijn er kleine mogelijkheden waarbij de grootste voor Terwolde is op slag van rust. Door goed keeperswerk van Lyshaino Carolus is de ruststand 0-0.

Tweede helft komt Go-Ahead beter uit de startblokken door wat kleine omzettingen. Terwolde verdedigt met veel discipline en strijd. Op de counter komt Terwolde er steeds gevaarlijker uit en het is dan ook Max van Gerrevink die de 0-1 maakt uit een prima aanval.

Met nog meer druk na voren probeert Go-Ahead iets te forceren, maar helaas lopen ze tegen de blauwe muur op die op 20 meter van de goal verdedigt. Alles strandt in de kluts of gaat via een been naast. Het geluk in deze fase is niet bij de thuisploeg. Diep in blessuretijd maakt Terwolde nog de 0-2.