Na bijna 2 maanden eindelijk weer competitievoetbal voor Davo 1. En dan is het altijd maar afwachten hoe je de winterstop (met enkele oefenduels tegen 4e klassers) uitkomt. Dat gebeurde gelukkig met 3 punten; Davo was net iets te sterk voor het dappere Vilsteren.

Davo begon bijzonder voortvarend aan het duel. Na 7 minuten zette Mitchell Pinkster zijn broer Sidney voor de doelman: 1-0. In de 13e minuut was het net andersom, maar de grote kans werd niet benut. In de 22e minuut de eerste kans voor de bezoekers en in de 26e minuut moest Davo doelman Moreno Jochaniak redden.

Even daarna kwam Javin Evers alleen op de doelman af, maar zijn schot trof totaal geen doel. In het laatste kwartier van de 1e helft speelde Davo erg slordig en liet Vilsteren volop komen. Het werd zowaar 1-1, echter door een fout van de Davo goalie. Davo was het even kwijt en Moreno Jochaniak herstelde zich nog voor de rust.

Na de rust had Davo direct de voorsprong kunnen vergroten. Javin Evers had bepaald zijn dag niet, want oog in oog met doelman miste hij wederom. In de 56e minuut werd Sidney Pinkster vlak voor het doel weggeduwd. De toegekende strafschop werd koelbloedig benut door Ronald Boudewijnse: 2-1. Daarna nog een kans voor Javin Evers, maar zoals gezegd; het zat hem niet mee.

Toch kon Davo de marge op 2 zetten. In de 76e minuut een overtreding op Sidney Pinkster in de 16 meter. Weer een strafschop voor Davo en weer Ronald Boudewijnse die wist te scoren: 3-1. Dit werd tevens de eindstand. Gelukkig de 3 punten, vooral omdat nogal wat spelers niet helemaal fit waren en ook omdat het de eerste wedstrijd na de winterstop is.

Volgende week wacht het uitduel tegen Wissel. Niet onderschatten en alles geven.