DVV Go-Ahead gaat deze middag op bezoek Emst. De uitploeg begint met duidelijke intenties aan de wedstrijd en probeert Emst onder druk te zetten. De bal gaat soepel rond bij Go-Ahead en waarbij Sidar steeds zijn directe tegenstander de baas is.

De mooiste kansen en mogelijkheden zijn niet besteed aan de uitploeg. Af en toe moet Emst echt aan de noodrem trekken en de laatste is in het 16 metergebied met een strafschop als gevolg. Deze wordt netjes binnen geschoten door Rayshon.

Emst gooit er nog een dosis strijd tegen aan. Go-Ahead is het in deze fase helemaal kwijt. Een miscommunicatie in de opbouw wordt resoluut afgestraft door de thuisploeg die bloed begint te ruiken. Go-Ahead is geen schim meer van de wervelende ploeg van het eerst half uur.

Go-Ahead komt dramatisch uit de kleedkamer en wederom een communicatiefout leidt tot de 2-1. Lyshaino kan de eerste inzet nog keren, maar is kansloos op de rebound.

De thuisploeg trekt nog verder naar achteren en wil vanuit de omschakeling uitlopen. Go-Ahead zet alles op alles om de aansluitingstreffer te maken, maar loopt tegen de hechte defensie op of weet de bal niet tussen de palen te krijgen. De wedstrijd wordt slordiger door veel te veel foutieve keuzes aan de bal.

Go-Ahead schiet zichzelf lelijk in de voet: de wedstrijd was compleet in handen en wordt eenvoudig uit handen gegeven.

Viaclubcorrespondent Go-Ahead
Vorig artikelABS verliest bij Overwetering
Volgend artikelNiet top, wel spannend. Overwetering wint van ABS