Na de 0-0 tegen Albatross vorige week stond deze zondag de eerste uitwedstrijd van de competitie op het programma. ABS ging op bezoek bij Overwetering in Olst.

ABS startte moeizaam en had moeite om echt druk op de tegenstander te krijgen. Overwetering kon elke keer de vrije man vinden waardoor ze ook de overhand hadden. De gastheren hadden hierdoor een veldoverwicht zonder dat dat resulteerde in grote kansen. ABS kwam ook niet tot grote kansen maar kwam via de zijkanten toch een aantal keer gevaarlijk door.

Overwetering kwam in de 31ste minuut op voorsprong. Een speler werd tussen de linies vrijgespeeld en gaf een steekbal op de spits. Na een redding van de keeper ging de bal er daarna toch nog in. Tot aan de rust was de wedstrijd redelijk in evenwicht en uiteindelijk stond er een verdiende 1-0 voor Overwetering op het bord.

In de tweede helft kwam ABS beter voor de dag. Overwetering had moeite om op de helft van ABS de vrije man te vinden. ABS knokte zich steeds beter in de wedstrijd en kreeg rond de 60ste minuut een goede kans via Daan Anneveld. Twee minuten later vloog de bal er aan de andere kant in. Een fout in de opbouw werd genadeloos afgestraft en de wedstijd leek gespeeld.

ABS gaf echter niet op en begon steeds beter te spelen. Overwetering kwam er steeds spaarzamer uit en bij een uitbraak werd de 3-0 afgekeurd door buitenspel. ABS bleef de bovenliggende partij en ze hielden de bal langer in de ploeg en hadden de bal steeds sneller terug. Uiteindelijk kwam de beloning met de aansluitingstreffer van Thijs Hovenkamp. Daarna bleef ABS drukken en Overwetering kwam nauwelijks van eigen helft af. Een paar hachelijke situaties, mogelijke penaltysituaties en een vrije trap op ‘rand 16’ zorgden niet voor de gelijkmaker. Uiteindelijk een 2-1 nederlaag bij Overwetering.

Volgende week zondag thuis tegen Holten, aanvang 14:00 uur.