De voortekenen zijn niet goed: geen Ferdi van Breukelen, Bram van Bessen, Koen Hulsman, Henry Rozen of Stefan Hekman. Allerlei oorzaken liggen hieraan ten grondslag, maar lastig blijft het.

Dat betekent ook dat anderen vandaag vol aan de bak moeten en dat de bank bestaat uit jonge, wat minder ervaren mannen.
De eerste helft verloopt wat gezapig. Beide teams willen wel maar kunnen geen vuist maken. Het zijn de beide verdedigingen die de bovenliggende partij zijn.

Het eerste half uur komen beide teams niet verder dan wat halfslachtige pogingen de spitsen te bereiken en het duurt tot de 31e minuut voordat de eerste echt splijtende pass op Nick Oosterwijk, dwars door het centrum, van Bram de Haas lukt. Nick komt echter de tijdig uit zijn doel gekomen ABS keeper tegen, doch de afgeketste bal wordt door Remon Elshof – eindelijk weer fit – rustig en bekeken binnen gewerkt. Onverwacht en out of the blue, 1 – 0 voor Overwetering. Dit zal ook de ruststand zijn.

Na de rust gooit ABS er een schepje bovenop en probeert vroeg druk te zetten op de aanvallende inspiraties van de thuisclub, dit houdt wel in dat er wat meer ruimte komt voor uitvallen al duurt het tot de 59e minuut voordat de doelman van de gasten reddend moet optreden op een inzet van Tom Koers.

In de 63e minuut moet Paul Vlaskamp zich volledig strekken om – een rollertje weliswaar – uit de verre hoek te tikken en zoals het vaker gaat in het voetbal, 20 seconden later ligt de bal aan de andere kant wel in het net. Op een cruciaal moment in de wedstrijd scoort Remon Elshof – hij opnieuw – de tweede voor Overwetering.

Nu zal ABS de boel wel open moeten gooien en alle risico’s moeten nemen waardoor de thuisclub ruimte krijgt voor de counter. Inmiddels begint het grote wisselen. Querein Roelofsma komt voor Maikel van Breukelen en gelijk voert ABS de druk verder op. Toch duurt het tot de 77e minuut voordat de druk succes heeft. Het gaat nog spannend worden.

In de 80e minuut komen Jaimey en Moh voor de moegestreden Elshof en de Haas. Ook mag Alex Olthof zijn debuut maken, hij komt voor Dennis Willemsen in het veld. Intussen probeert ABS alles om nog gelijk te komen tot en met het afkeuren van een Overwetering treffer wegens – absoluut geen – buitenspel en het roepen om strafschoppen bij allerlei duikelpartijen binnen het strafschopgebied van ScO.

Ondanks de 7,5 minuten extra tijd (???) weet Paul Vlaskamp zijn doel met verve schoon te houden. Een zwaar bevochten zege en hoop voor de weken die komen.

Man of the Match: Remon Elshof.