Met goede moed na een hele goede trainingsweek ging FC RDC op bezoek bij Helios. De intenties waren vooraf duidelijk. We wilden het de topploeg uit deze deze klasse lastig maken.

Helios bleek eigenlijk vanaf het begin beter en voetbalden een aantal keren onder onze druk uit. Een technisch en tactisch goede tegenstander waar FC RDC uiteindelijk niet tegen was opgewassen. Wel dubbel zonde dat we de eerste twee goals te makkelijk tegen krijgen. Na slordig balverlies en een slechte restverdediging kreeg Helios in de omschakeling vrij baan voor de 1-0. Een ongelukkige strafschop tegen betekende al in de 17e minuut de 2-0. FC RDC toonde karakter en bleef positief waardoor het in het verdere verloop van de eerste helft geen tegendoelpunten incasseerde. Alleen Stijn Rorije kreeg na een goede loopactie nog een goede kans op de 2-1 maar schoot net naast.

In de tweede helft was het wederom Helios wat het beste van het spel had wat resulteerde in de 3-0. Daarop volgend kreeg FC RDC nog een mooie mogelijkheid om in een 2 tegen 1 alleen op de keeper af te gaan maar deze mogelijkheid werd helaas afgevlagd. Een minuut of tien erna kregen we de 4-0 om de oren uit een corner. Vanaf dat moment hoop je dat er niet een nog grotere score op het bord komt maar FC RDC blijft bij de les en het blijft 4-0.

Vooraf werd er gehoopt dat RDC wat dichterbij zou zitten maar tegen een sterk Helios bleek dat we nog niet zover zijn.

Geen man overboord uiteraard en op naar de volgende wedstrijd.