Davo heeft de 2e bekerwedstrijd tegen Wijhe ’92, na een ruststand van 5-2, met 8-2 verloren. Davo was niet opgewassen tegen de 3e klasser (vorig seizoen nog 2e klasser).

De KNVB moet zich afvragen of poulewedstrijden in de beker enig nut hebben voor beide teams, wanneer een derdeklasser tegen een vijfdeklasser moet spelen. De wedstrijd van vandaag begon met een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van ons lid van verdienste Wim Siegrist.

De druk van Wijhe ’92 zat er al direct op. Na 9 minuten al de 1-0 voor de thuisploeg, maar een minuut later al de gelijkmaker. Sidney Pinkster rondde een voorzet van zijn broer Mitchell fraai af : 1-1. In de 20e minuut kwam Wijhe ’92 alweer op voorsprong. Uit een vrije trap werd gescoord: 2-1. Toen ging het even mis voor Davo, want binnen 7 minuten werden de 3-1 en 4-1 gescoord. In de 32e minuut weer de aansluiting. Uit een voorzet schoot Mitchell Pinkster technisch uitstekend in: 4-2. Een paar minuten laten stond het alweer 5-2.

Na de rust ging het bij Wijhe ’92 allemaal in een lagere versnelling. Toch wisten zij nog 3x te scoren en liepen uit naar 8-2. In de slotfase kreeg Wijhe’92 nog een buitengewoon goedkope strafschop toegekend; laten we maar zeggen dat het helemaal geen strafschop was. De penaltynemer was het daar mee eens en miste dan ook.

Davo is uitgespeeld in de beker en kan zich opmaken voor de competitie. Over 2 weken treft het Vilsteren.