Na het gelijkspel in de eerste bekerwedstrijd tegen derdeklasser Elspeet kreeg Sportclub Deventer, in de wetenschap dat er op de Veluwe zelfs meer in had gezeten, vandaag het sterke Teuge op bezoek. Een mooie uitdaging en een volgend meetmoment in het groeiproces voor de jonge formatie van trainer Wouter Groot Lipman.

De toeschouwers kregen een eerste helft te zien waarin Sportclub Deventer liet zien voetballend goed mee te kunnen met deze tegenstander, die vorig seizoen tot het eind meedeed om promotie naar de 2e klasse. De thuisclub creëerde daarbij zelf een aantal goede mogelijkheden, maar had het in verdedigend opzicht wel lastig met het aanvalsspel van Teuge, gebaseerd op veel beweging en lopende mensen. Na een kwartier spelen ontstond zo de 0-1 via een steekpass achter de verdediging en een kwartier later moest Sportclub Deventer vervolgens na een vergelijkbare situatie een penalty toestaan. Deze werd feilloos ingeschoten, waardoor er na een half uur spelen een 0-2 achterstand op de borden stond. Sportclub Deventer ging vervolgens op zoek naar de aansluitingstreffer, kwam via Tijn Vegelin een aantal keer goed door maar deze vond steeds de doelman van Teuge op zijn weg. Aan de andere kant van het veld bleef ook Teuge gevaarlijk en had op slag van rust zelfs op 0-3 kunnen komen. De uitstekende keepende Nelson Lammertink bleef rustig in de een tegen een situatie die ontstond en hield zo zijn team in de wedstrijd.

Ondanks de 0-2 achterstand hield Sportclub Deventer in de rust, gebaseerd op het op zich prima veldspel vertrouwen in een goed resultaat. Na een paar omzettingen om wat meer grip te krijgen op het aanvalsspel van Teuge werd in de tweede helft bevestigd dat dit vertrouwen terecht was. De thuisploeg nam met name op het middenveld voetballend het heft langzaam maar zeker steeds meer in handen. Ondanks dat kwam Teuge na 50 minuten alsnog op 0-3 via een snelle counter. Het tekende echter de veerkracht van Sportclub Deventer dat zij na deze tegenslag de moed niet liet zakken, maar juist ging beginnen aan de beste fase van de wedstrijd. In de 55e minuut vond Nils Hekkert met een splijtende dieptepass Tijn Vegelin wiens voorzet door Million Tsegay binnengelopen kon worden.

Gesterkt door deze aansluitingstreffer werd Teuge steeds meer teruggedrongen en lieten zeker ook de middenvelders van Sportclub Deventer, Stan Berends, Roan Koekkoek en Murat Ozdemir zien over veel voetballend vermogen en creativiteit te beschikken, daarbij hun team net als in de wedstrijd tegen Elspeet aan de hand nemend. Het was dezelfde Murat Ozdemir die in de 75e minuut na opnieuw goed doorzetten via de linkerkant gevolgd door een panklare voorzet van Tijn Vegelin de 2-3 binnenschoot. Dit doelpunt vormde de inleiding voor een zinderend laatste kwartier, waarbij Sportclub Deventer vol druk bleef zetten op de verdediging van Teuge, maar een aan de andere kant een paar goed weg kwam en de verdediging een aantal counters moest verijdelen, waarbij zij met name de handen vol had aan de pijlsnelle rechtsbuiten van de Groen Witten.

In de 85e minuut was het Roan Koekkoek die Sportclub Deventer loon naar werken gaf door bij de eerste paal een corner van Million Tsegay binnen te werken en zo de ploegen op gelijke hoogte bracht. Het was dezelfde Roan Koekkoek die vlak voor het einde van reguliere speeltijd het Teugse doel met een spetterend afstandsschot onder vuur nam en daarmee Sportclub Deventer naar de overwinning leek te schieten. De bal spatte echter via de onderkant van de lat weer het veld in, zodat het erop leek dat partijen zich met een gelijkspel moesten verzoenen. In extremis was het slotakkoord echter alsnog voor de thuisclub. Tijn Vegelin worstelde zich een laatste keer langs de verdediging en stelde de jonge Dexter Verdonk in staat de winnende goal binnen schieten, daarmee de wedstrijd definitief kantelend in het voordeel van de thuisploeg.

Een uitstekend resultaat dus voor Sportclub Deventer dat liet zien over veel voetballend vermogen, veerkracht en uithoudingsvermogen te beschikken. Het jeugdige team onder aanvoering van gedreven spelende Luc Nijboer lijkt een volgende stap naar volwassenheid te hebben gezet en als zij erin slaagt dit niveau door te trekken kunnen we ons opmaken voor een mooi seizoen op Sportpark Zandweerd.