Davo heeft het restant van de wedstrijd tegen Batavia’90 alsnog weten te winnen.

Begin april werd de wedstrijd gestaakt, omdat Batavia’90 het niet eens was met de rode kaart die een speler van hun kreeg wegens natrappen. De ploeg uit Lelystad stapte van het veld. De KNVB bestrafte Batavia’90 met (wederom) 3 punten in mindering. Het restant van de wedstrijd (2e helft) moest worden uitgespeeld. Davo stond met 0-1 achter, dus de opdracht was simpel : 2x scoren.

Davo begon met 4 voorhoedespelers om zo direct druk te zetten tegen het 10-tal van Batavia’90. In de 55e minuut speelde Ronald Boudewijnse zich mooi vrij, maar zijn schot ging over. Even daarna weer een kans voor Davo; uit een voorzet van Sidney Pinkster kwam Ronald Boudewijnse net iets tekort.

Vervolgens kwam Batavia’90 ineens vrij voor de Davo-doelman, maar zij misten. Dat Batavia’90 een aardig voetballende ploeg heeft, zagen we ook in deze wedstrijd wel weer terug. In de 70e minuut kwam Davo op gelijke hoogte. Furkan Altun scoorde de 1-1. Batavia’90 bleef ook de aanval zoeken. Doelman Raymond van Emmerik (vervanger van de geblesseerde Moreno Jochaniak) verrichtte tot 2x toe een wereldredding.

In de 82e minuut kwam Davo op een bevrijdende voorsprong. Quillen Kainama scoorde de 2-1. De wedstrijd bleef open en Furkan Altun had namens Davo nog de beste kans; hij miste vrij voor de keeper.

Davo heeft gedaan wat het moest doen en laten we eerlijk zijn, op voorhand is het allemaal niet zo eenvoudig als je zou denken. Tegen 10 man spelen is niet altijd een groot voordeel en Batavia’90 heeft een veel betere ploeg dan voor de winterstop. En dan moet je toch in 45 minuten 2x scoren.

Missie volbracht en Davo heeft met 2 wedstrijden te gaan 4 punten voorsprong op de nummer 4. Zelfs de 2e plaats is nog in zicht. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen SV Zwolle en een week daarna de laatste speelronde tegen Epse.