Davo heeft in een boeiende en spannende wedstrijd met 2-0 verloren van koploper CCW’16. Over de gehele wedstrijd was de zege voor CCW’16 verdiend en komend kampioenschap voor hen is terecht.

Davo kwam erg sterk uit de startblokken. In de 4e minuut had de bal op de stip gekund, nadat Sidney Pinkster in de 16 meter onderuit werd gehaald. CCW’16 kreeg in de 14e minuut de eerste kans uit een corner. en in de 33e minuut was er een buitenspeldoelpunt van CCW’16. Kortom, de 1e helft ging aardig gelijk op.

Na de rust een wat beter CCW’16. In de 52e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong uit een vrije trap: 1-0. In de 59e minuut had Davo wederom een strafschop moeten hebben, want Sidney Pinkster werd omver gelopen in het strafschopgebied. Daarna had Sidney nog pech met een schot buitenkant paal. Daarna weer kansen voor CCW’16, waarbij Davo doelman Moreno Jochaniak goed moest redden.

Vervolgens een opmerkelijk feit: de doelman van CCW’16 maakte hands buiten de 16 meter. De scheidsrechter deed dit af met een gele kaart, maar de spelregels schrijven toch echt een rode kaart voor. De toegekende vrije trap werd door Mitchell Pinkster tegen de paal geschoten en in de rebound kopte Quint Mulder over. Dan zit het ook even niet mee.

In de 81e minuut wist CCW’16 de 2-0 te scoren. Het leed was nog niet geschied, want om onduidelijke reden kon Quint Mulder met een rode kaart vertrekken. Geel was normaal en zeker gezien de meerdere overtredingen van beide kanten in de wedstrijd.

Voor Davo, dat zo trots als koploper de winterstop in ging, is het nu noodzaak om te spelen voor een plek in de nacompetitie. Een plek bij de eerste 3 is sowieso nodig.

NB: Aanhangers van CCW’16 wisten te vertellen dat Davo de schuld had van de gestaakte wedstrijd van vorige week tegen Batavia’90 en dat Davo dit seizoen grossierde in rode kaarten. Misschien handig dat het bestuur van CCW’16 haar aanhang voorziet van de juiste feiten. Want niets van dit alles is waar.