CCW’16 heeft vanmiddag goede zaken gedaan in de top van de 5e klasse. Met de verdiende overwinning op naaste achtervolger Davo heeft het zich een goede uitgangspositie verworven in de strijd om het kampioenschap.

CCW kreeg vlak voor de wedstrijd, die meer werkvoetbal en spanning opleverde dan goed voetbal, een kleine domper te verwerken. Eerste doelman Jochem van Ruth bleek toch niet fit genoeg om te spelen en zodoende moest noodgedwongen Jose Anthonio Schrijver na een lange afwezigheid zijn opwachting weer maken.

Davo begon de wedstrijd veel feller dan CCW, schuwde helemaal niets en zorgde ervoor dat CCW er maar moeilijk antwoord op had, zonder dat dit overigens tot echt gevaarlijke momenten voor het doel van CCW resulteerde. Zulke momenten kwamen meer tot stand via hoge ballen voor het doel van CCW, maar voetballend kwam Davo er niet echt door. Sterker nog, de spaarzame kansen die er waren, waren voor CCW. Na een half uur dacht CCW op voorsprong te komen, maar deze goal werd terecht afgekeurd voor buitenspel en zodoende kende deze wedstrijd een 0-0 ruststand.

Na de rust kwam er een beter CCW voor de dag. Zonder dat het voetballend echt goed was, kwam CCW in de 57e minuut op voorsprong. Het was Tijn de Haan die een terecht toegekende vrije schop tussen alles en iedereen door laag over de grond in de verre hoek binnenschoot. Na dit doelpunt werd het voetbal er niet leuker op, maar de grootste winst was dat CCW rustig bleef en niet meeging in het spelletje van Davo, die het met name gemunt hadden op de goed leidende scheidsrecht dhr. Kurt uit Deventer.

Zo’n kwartier voor het einde trad toch bijna een oude voetbalwet in werking en had CCW geluk dat, nadat het al diverse kansen op een ruimere voorsprong onbenut gelaten had, Davo niet op gelijke hoogte kwam. Een vrije trap van absoluut de beste man aan Davo-zijde, Mitchel Pinkster, op de binnenkant paal belandde en de rebound over werd gelopen door één voorwaartsen van Davo.

Een kleine tien minuten voor het einde kwam voor CCW de toch bevrijdende 2-0 op het bord, want het was Bart Keurhorst die uit een hoekschop van Luuk de Haan doel wist te treffen en hiermede de wedstrijd toch wel in het slot gooide. Toen even later Davo ook nog eens met tien man verder moest na een meer dan terechte rode kaart voor het onderuit schoppen van Ruben de Haan, was het met het geloof van Davo ook wel gedaan.

Na hoegenaamd geen extra tijd bijgetrokken te hebben, vond de scheidsrechter het welletjes en was de ontlading groot bij CCW dat het deze wedstrijd naar zich toe wist te trekken. Met nog 4 wedstrijden te gaan en een gat van zowel 7 als 8 punten op de naaste belagers lijkt het erop dat CCW’16 alles in eigen hand heeft. Wel heeft het één wedstrijd meer gespeeld dan Davo.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Vilsteren en dat zal zeker weer een hele strijd worden om dit goed af te sluiten.