Zoals vooraf besproken waren de belangen in deze wedstrijd groot voor beide elftallen. Een echte 6-puntenwedstrijd waarin Colmschate afstand kon nemen van de hekkensluiter Albatross. Daarentegen kon Diepenveen een goede stap maken en afscheid nemen van de onderste regionen.

De opening van het treffen was voor de thuisploeg. Diepenveen zette Colmschate goed onder druk en kwam veel aan de bal. Dit balbezit wist Diepenveen nog niet om te zetten in een schot op goal. Na 13 minuten lukte het wel; Jack Vunderink kreeg uit een corner een vrije kopkans maar wist niet de openingstreffer op zijn naam te zetten. Na de goeie openingsfase van Diepenveen kwam Colmschate wat meer in hun spel. Na een kleine 20 minuten voetballen kwam rechtsbuiten Gijs van der Kwast in een gevaarlijke positie waaruit een voorzet volgde. De bal belandde in de kluts en was na een kleine scrimmage uiteindelijk voor de, in het oranje gehesen, sluitpost Nick Witteveen. Na een kwart wedstrijd schoof Jard Kamperman Leferink door tijdens de opbouw van Diepenveen waarbij hij gebruik maakte van het slordige uitverdedigen van de thuisploeg. De bal kwam na een kopbal voor de voeten van Kamperman Leferink terecht en hij zorgde met een frummelbal voor de openingstreffer voor de bezoekers.

De 0-1 brak de wedstrijd open en zorgde daarom ook gelijk voor een reactie van de ploeg van Martin Dollenkamp. Pepijn van den Wollenberg schoot, na een goeie combinatie met aanspeelpunt Gijs de Rooij, op goal, maar daar had doelman Ian Bos een prima reactie op. Er volgde een fase met veel overtredingen waar uiteindelijk Noah Patty een gele kaart kreeg na een overtreding op aanvoerder Timo Broekman van Diepenveen. Er volgde nog een kans voor Diepenveen op zoek naar de gelijkmaker, deze kwam op naam van Gijs de Rooij. Hij omspeelde de keeper en kreeg de bal vanuit een onmogelijke hoek op de paal. Voordat scheidsrechter Wesselink af kon fluiten, volgde er nog een moment waarbij een handsbal werd geclaimd. Het enige fluitsignaal wat volgde was het eind van de eerste helft.

In de tweede helft begon Diepenveen wederom goed en kreeg het na 1 minuut voetballen al de mogelijkheid om een vroege gelijkmaker te scoren. Jeffrey Blanken stuitte op Keeper Ian Bos die zijn ploeg op voorsprong hield. Ook Colmschate liet van zich horen en kwam via Kamperman Leferink tot een 1 op 1 met keeper Nick Witteveen. Door het goeie keeperswerk van Witteveen kwam Diepenveen tot een ijzersterke counter. Gijs de Rooij had veel ruimte aan de rechterkant en wist goed naar binnen te snijden en na een uitgemeten voorzet tikte de rappe Jeffrey Blanken in de 50ste minuut de welverdiende gelijkmaker binnen. De 1-1 zorgde voor vleugels bij de ploeg uit Diepenveen. Ze domineerde het spel en gaf behalve één moment weinig weg. Die ene keer was wederom een ‘handsbalmoment’ in de 16 van Diepenveen, ook hier gaf Scheidsrechter Wesselink geen gehoor aan.

Diepenveen kwam nog beter in haar spel en kwam via de sierlijke middenvelder Pepijn van den Wollenberg gevaarlijk door aan de linkerkant. Na een goeie combinatie met Jeffrey Blanken en een goeie schijnbeweging van de nummer 19 van Diepenveense ploeg, wist Pepijn te scoren in het uiterste hoekje van de goal van Ian Bos. De voorsprong die Diepenveen verdiende, kwam na een uur spelen op het scorebord.

Diepenveen ging op zoek naar een ruimere marge en kwam tot twee keer toe aardig in de gelegenheid. De vliegensvlugge vleugelverdediger Marcel Bijker stoomde op aan de rechterkant na een goeie interceptie. Na een slim steekballetje op Jeffrey Blanken zag hij zijn voorzet voorbij gaan aan Gijs de Rooij en zag hij tevens hoe Jim Willemsen niet tot een gevaarlijk schot kwam. Ook Jeffrey Blanken kreeg de mogelijkheid om de score te vergoten: na het vasthouden van de bal van Gijs de Rooij, schoot hij recht in de handen van Ian Bos. Na de sterke fase van Diepenveen kwam Colmschate via Noah Patty tot een scoringskans, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel.

In de 85ste minuut kwam de net gewisselde Dennis Roetert ongelukkig uit een duel, want hij schreeuwde het uit van de pijn en werd uiteindelijk per brancard van het veld gedragen. Het schijnt de knie te zijn waar Roetert zichtbaar veel pijn aan had. Een domper voor de ploeg van Martin Dollenkamp, naast een pijnlijke blessure voor zijn jonge back. Diepenveen was na de wissel van Roetert door zijn wissels heen en moest het verder met 10 man. Hierdoor kreeg Diepenveen het lastig tegen de voorwaartse intenties van de ploeg van Rob Haveman.

De tweede kans die Colmschate creëerde, werd omgezet in de gelijkmaker. De dreigende Hidde Hekkert dribbelde naar het midden om vervolgens uit te halen met zijn rechterbeen. De bal werd van richting veranderd door het verdedigende blok van de geelhemden en keeper Witteveen had hier geen reactie meer op. Met een 2-2 de slotfase in waarbij zowel Diepenveen als Colmschate nog een kans kregen op de winnende. Bo Berends speelde na een werkelijk fantastische dribbel Gijs de Rooij vrij; hij schoot op goal, maar Ian Bos bracht wederom redding. Ook Colmschate kwam via spits Van t’ Hof tot een kopbal die rakelings over ging.

Een pot met veel kansen over en weer voor de toeschouwers op de Zunnebargh. Toch laat de ploeg van Dollenkamp kostbare punten liggen in eigen huis en had de ploeg van Haveman een klein gelukje dat Diepenveen met 10 man verder moest waardoor het tot een gelijkmaker kon komen.