Een hele lastige uitwedstrijd stond op het programma voor De Gazelle. Uit bij Turkse Kracht Apeldoorn weet je nooit wat je gaat aantreffen zo aan het begin van het seizoen. Neem daarbij dat de weersomstandigheden echt belabberd waren én het woordje Bathmense Kermis kwam al menig maal voorbij in de spelersgroep. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een ongeconcentreerde slappe wedstrijd van te maken.

De Gazelle begon dan ook goed en scherp aan de wedstrijd. We wonnen de duels, speelden op balbezit en drukte de tegenstander zo terug op eigen helft. Na een kwartier spelen kwam zeer terecht de 0-1 op het scorebord. Sven Raats rond beheerst af.

Het spelbeeld veranderde niet na de goal. De Gazelle bleef de sterkere en dat resulteerde in de 25 minuut tot een prachtige aanval en uiteindelijk een doelpunt van Sven Kelder. 0-2

We hadden geen kans weggegeven, constant op de helft van TKA gespeeld en in het eerste half uur wel vijf 100% kansen gecreëerd.

Bij iedereen kwam het besef dat het niet alleen aan ons spel lag, maar dat de tegenstander vandaag ook wel erg zwak was.

Dit kan 2 reacties geven bij een team. Of je zet gas bij en gaat proberen met dubbele cijfers te winnen, zoals we 2 weken eerder in de bekerwedstrijd tegen Go Ahead hadden gedaan. Of je doet een stapje terug en speelt de wedstrijd uit zonder kaarten en blessures. Het laatste was het geval. Na 90 minuten stond er een 0-4 op het bord. Dit had veel meer kunnen en moeten zijn.

• Sven Raats           14e minuut
  • Sven Kelder         25e minuut
  • e.d.                     60e minuut
  • Dylan Kobussen  70e minuut

De Gazelle is na 2 wedstrijden nog ongeslagen. Een keurige 4e plaats op de ranglijst. Reden om met opgeheven hoofd richting de Bathmense kermis te gaan……

ViaJoost Marise
Vorig artikelDe derby tussen Turkse Kracht en Colmschate kent een terechte winnaar