Ondanks het natte weer was het veld op sportpark Rielerenk goed bespeelbaar. Er is door Turkse Kracht de hele week uitgekeken naar deze kraker in 3B. De wedstrijd begon redelijk gelijk opgaand waarbij Turkse Kracht de controle had.

In de 4e minuut kreeg Turkse Kracht een corner te nemen, die verwerkt werd door Colmschate. Echter, de afvallende bal werd opgepikt door Oguzhan en die haalde verwoestend uit. Zo stond het vroeg in de wedstrijd 1-0 en leek zich een mooie clash te ontpoppen.

In de 13e minuut werd spits Can bij een voorzet naar beneden getrokken en besloot de goed leidende scheidsrechter Smeenge een stafschop te nemen. Can schoot deze overtuigend binnen en stond het vrij vroeg in de wedstrijd 2-0. Turkse Kracht nam steeds meer het initiatief en Colmschate werd achteruit gespeeld. In de ’27 minuut werd Mertcaninho met een prachtige steekbal van Etty gelanceerd met als resultaat de eerste veldgoal.

In de laatste 10 minuten van de eerste helft richtte Colmschate zich wat op en probeerde kort voor de rust wat terug te doen. Verder dan wat dreiging tot de 16 meter van Turkse Kracht kwamen ze niet en de verdediging van Turkse Kracht hield goed stand tegen de sterke spitsen van Colmschate. Turkse Kracht kwam scherp uit de kleedkamer, wetende dat Colschate een week eerder na een achterstand goed terug wist te komen. In de 50ste minuut was de wedstrijd gespeeld toen Ahmet de 4-0 wist in te schieten.

Het verzet van Colmschate was gebroken en Turkse Kracht had volledig de regie over de wedstrijd en wist zelfs via Appie (na een geweldige individuele actie) de 5-0 te maken. Na een vervelende botsing moest Colmschate nog verder met 10 man, omdat ze al 3 keer gewisseld hadden. Gelukkig kon de betreffende speler zelfstandig het sportpark verlaten.

Beide teams hebben onder het genot van een heerlijk broodje en drankje de wedstrijd samen nabesproken en de derby een passend einde gegeven. Volgende week komt koploper Epe naar Deventer voor een mooie ontmoeting en ik hoop een spannende wedstrijd.