Zondag stond de eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma. Kon UD was de tegenstander in deze heuse stadsderby. In een goede eerste helft van Go Ahead kregen zij toch de 0-1 tegen via wat knullig uitverdedigen. Toch kwam in de eerste helft nog de 1-1 via een vrije trap van Serkan Maassen die van grote afstand op doel werd geschoten, waarbij de keeper de bal door zijn handen zag vliegen. Dit was tevens de ruststand.

Vlak na rust bij de aftrap begon Go Ahead erg goed aan de 2e helft. Binnen de minuut was het Jordy Molemans die in tweede instantie de bal binnen schoot: 2-1 voor Go Ahead dus.

Enkele minuten later volgden de 2-2 en 2-3 van UD dat beter begonnen te voetballen. Go Ahead bleef zoeken naar de gelijkmaker en die kwam welverdiend via een goede actie van de linksbuiten Calvin Houwer die de bal goed in de korte hoek binnen schoot en zo de keeper kansloos liet.

Het laatste half uur had UD de meeste kansen op de winnende treffer, maar gelukkig voor Go Ahead bleef die uit en floot de scheidsrechter af met een terechte gelijke stand van 3-3.

ViaJordy Molenmans
Vorig artikelIJsselstreek met 4-1 te sterk voor stug Emst
Volgend artikelDe derby tussen Turkse Kracht en Colmschate kent een terechte winnaar