Afgelopen zondag is speelde ABS de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 23/24. Direct een mooie uitwedstrijd tegen Holten. Vorig jaar zaten beide teams ook bij elkaar in de competitie (3e klasse) en toen werd het in de uitwedstrijd 0-0.

ABS begon goed aan de wedstrijd en was de bovenliggende partij. In het eerste kwartier had ABS al drie goede mogelijkheden: één van deze mogelijkheden was een goed schot van Thijs Hovenkamp waarbij de bal via de binnenkant paal weer het veld in vloog. Tegen de verhouding in kwam Holten op een 1-0 voorsprong. Een terugspeelbal werd niet goed verwerkt en door de aanvaller van Holten tot een doelpunt gepromoveerd.

Het spelbeeld veranderde niet en ABS bleef veel aan de bal en wanneer ze de bal verloren, hadden ze deze ook snel weer terug. Eigenlijk was het wachten totdat de 1-1 zou vallen, maar de kansen die ABS kreeg werden niet binnengeschoten. De tweede helft was nauwelijks begonnen of Holten kwam op 2-0 door een ongelukkige eigen goal.

Na 55 minuten dan eindelijk de goal voor ABS. Een mooie bal van Daan Anneveld komt bij Thijs Hovenkamp. Hij passeert een paar spelers en schiet de bal prachtig in de bovenhoek. Na deze goal loopt het opeens minder bij ABS. Ze creëren minder kansen en het veldspel wordt ook slordiger. In de 80ste minuut krijgt ABS de grootste kans maar de inzet van Yannick Duteweert wordt goed gekeerd door de keeper van Holten.

Uiteindelijk trekt Holten de overwinning over de streep en blijft ABS met lege handen achter. Komende zondag speelt ABS thuis tegen Borne, aanvang 14:00 uur.