Na een lange zomerstop, 22 trainingen en 6 oefen-/bekerwedstrijden begon het seizoen met een thuiswedstrijd tegen SVV’56 uit Sibculo. Voorafgaande aan de wedstrijd zijn we in nieuwe presentatiepakken gehuld én hebben we 2 nieuwe wedstrijdballen gekregen. Iedereen leefde enorm toe naar de start van de competitie en dat was in de eerste 10 minuten erg goed te merken, bijna iedereen was nerveus.

Het was dan ook logisch dat de eerste kans voor de bezoekers was. Bij een corner redt Fabian goed en de rebound gaat in het zijnetje. Na het nerveuze begint onze sterkste fase. Robby onderschept de bal en geeft mee aan Mika. Mika steekt de bal net te scherp op Jari, anders was dit een 1 op 1 situatie geworden. Daarna kopt Robby voorlangs.

In de 17e minuut van de wedstrijd komen we op 1-0. Joep wordt ingespeeld, zoekt de diepte en steekt de bal op Jari die de bal heerlijk laat vallen op Job en hij schiet overtuigend binnen bij de 1e paal. Daarna geeft Jari een bal nog met veel gevoel richting de 2e paal, maar de kopbal van Robby mist kracht.

We blijven vanaf dat moment de betere in de wedstrijd zonder dat we veel kansen creëren. Dat komt vooral omdat we op het middenveld veel onnodig balverlies lijden. Onze tegenstander schiet nog voorlangs bij één van de spaarzame momenten dat ze voor ons doel komen.

Kort voor rust krijgen de bezoekers een vrije bal. Deze wordt niet helemaal lekker gepakt door onze keeper en in de rebound is het simpel binnentikken, 1-1. Meteen na de aftrap krijgen we een goede kans als Jochem de bal op Mika geeft en hij in 1x schiet op de goal, maar de keeper redt.

In de rust wordt aangegeven dat we op dezelfde manier door moeten, waarbij we nog veel meer gebruik moeten maken van de ruimte die er op het middenveld ligt. Het is dan ook fijn dat we binnen 5 minuten op voorsprong komen. Sybren speelt Job in de ruimte aan en hij geeft een geweldige crosspass over 35 meter en Jari tikt binnen bij de 2e paal, 2-1. Richting het uur heeft Robby een heerlijke voorzet op Jari, die deze keer net tekort komt.

In de laatste 25 minuten begint een mega-onrustige fase. Onze tegenstander moet het vooral van het fysieke hebben en in dat spel gaan we soms mee. We kunnen in de slotfase alleen nog maar tegenhouden waarbij onze tegenstander de kwaliteit ontbreekt om tot grote kansen te komen.

Er leek maar geen einde aan de wedstrijd te komen en dat bleek ook te kloppen. Onze scheidsrechter, Dhr. Herdem, besloot liefst 13 minuten bij te trekken. Maar daarna konden we eindelijk beginnen met zingen van ons clublied. Volgende week spelen we wederom thuis tegen Kampen (hun kunstgrasveld is nog niet af).

Milo Birahij vat de wedstrijd kort en bondig samen: “Ik ben zo enorm blij met deze overwinning, de eerste 10 minuten stonden we allemaal stijf van de zenuwen, maar daarna waren we de betere en hebben 2 super mooie goals gemaakt. Dit was een teamprestatie van het hele team en ik wil Peter Sven even extra in het zonnetje zetten, wat viel hij goed in”.

Koninklijke UD – SVV’56 2-1 (1-1)
’17 Job Visser 1-0