In de laatste wedstrijd voor de winterstop speelde ABS uit tegen Wijhe. Wijhe is vorig jaar gedegradeerd uit de 2de klasse en doet bovenin mee. ABS speelde vorige week een slechte wedstrijd tegen Markelo (1-4 verlies) en had wat recht te zetten.

Het begin is dan ook voor ABS. Er wordt bij vlagen hoog druk gezet op de helft van de tegenstander, iets waar Wijhe problemen mee heeft. Als je Wijhe laat voetballen dan hebben ze een aantal vaardige spelers, maar ze krijgen weinig tijd en ruimte vandaag. Hierdoor komt ABS ook zelf steeds beter aan het voetballen en dit leidt uiteindelijk tot de 0-1. Na een mooie bal van Mark Boschloo gaat Paul Roetert zijn man voorbij en die geeft de bal voor op Yannick Duteweert die de bal binnenschiet. Daarna blijft ABS de bovenliggende partij en geven ze eigenlijk niets weg. De 0-1 ruststand is dan ook zeker terecht.

In de rust wordt er opgemerkt dat eigenlijk alle spelers goed in de wedstrijd zitten. De verdedigende organisatie staat onder leiding van Mark Boschloo en Wessel Nikkels goed. Ook aanvallend komt ABS een aantal keren er gevaarlijk uit waarbij Yannick Duteweert en Paul Roetert een belangrijke rol vervullen.

In de tweede helft komt Wijhe beter uit de kleedkamer en eigenlijk uit de eerste echte kans is het ook gelijk raak. ABS recht de rug en komt ook weer beter in de wedstrijd. Er zijn een aantal indraaiende vrije trappen en ook Youri Meijer en Yannick Duteweert krijgen kansen om te scoren. In de laatste paar minuten komt ABS ook nog goed weg, waardoor er uiteindelijk 1 punt bijgeschreven kan worden.

ABS heeft nu winterstop. Uit de eerste elf wedstrijden werden 8 punten gehaald. Op basis van het vertoonde spel was het logisch geweest dat ABS een paar punten meer had gehad. Een mooie taak voor de ploeg om deze punten na de winterstop wel te pakken.

Eerste wedstrijd na de winterstop is Groen Wit uit. Aanvang 14.30 uur.