ABS heeft zaterdagavond de streekderby tegen Colmschate verdiend gewonnen. Na een 0-1 ruststand werd het uiteindelijk 0-4.

Ondanks een veldoverwicht begon ABS slordig aan de wedstrijd. Vooral in de eindfase van de aanvallen kon ABS geen vuist maken en bleef Colmschate eenvoudig overeind. Het kreeg zelfs vanuit het niets een goede kans, maar de bal ging gelukkig ver over het doel van Jelmer Welgraven. Na 25 minuten kwam ABS beter in zijn spel, werd dreigender, maar kwam pas in de 42ste minuut op een verdiende voorsprong. Een knappe kopbal van Wessel Nikkels werd slecht verwerkt door doelman Yoel Finke, waarna Yannick Duteweert de bal over de lijn frommelde (0-1).

Na rust was ABS direct bij de les en zette hoog druk op de defensie van de thuisclub. De beloning volgde al in de 49ste minuut toen de verdediging van Colmschate onder druk balverlies lees. Yannick Duteweert was niet zelfzuchtig en schoof de bal alleen voor de doelman terug op Martijn Stegink die zijn sterke optreden beloonde met een doelpunt (0-2). Colmschate was aangeslagen en incasseerde twee minuten later de 0-3. Harm Nikkels lanceerde met een fraaie dieptepass Chiel Huis in ‘t Veld, die oog had voor zijn medespelers voor het doel. Youri Meijer wist hier raad mee en besliste de wedstrijd. ABS was vervolgens heer en meester, voetbalde sterk op het middenveld en zag uiteindelijk Rob Treurniet de 0-4 maken.

Een fraaie zege in de derby. Aanvallend ingesteld, maar ondersteund door een uiterst geconcentreerde defensie, werd de positie in de middenmoot verstevigd.