De gasten hadden de eerste helft de stevige wind mee op de vlakte aan de Zuiderlaan. Maar echt veel deden zij er niet mee. De 2de helft speelden zij tegen de wind in veel beter, maar de verdediging van de thuisclub gaf geen krimp en na de 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 2-0. Daar waren de spelers van SV Twello erg tevreden over.

In de 5de minuut schoot Emiel Schuppert van rand 16 meter rakelings snoeihard over. Blauw Wit bleef meer aan de bal zonder echt gevaarlijk te worden. In de 11de minuut verdedigde Blauw Wit niet goed uit en Tim Evers kon zo maar op het doel afgaan. Zijn schot werd op het laatste moment net iets van richting veranderd. Daarna gebeurde er een hele tijd niets bijzonders.

Er was al meer dan een half uur gespeeld toen Dennis Bolink een vrije trap mocht nemen. Niemand van de gasten kon echter de bal beroeren. Nadat Tim Evers op een prachtige pass van Max Smaal net naast had geschoten, werd de thuisploeg richting de rust steeds gevaarlijker. Even veerden de gasten nog op bij een schot van Jasper Kampman, maar de druk van de thuisploeg werd steeds groter. Na een knappe solo van Tim Evers werd deze op het laatste moment door een verdediger gestopt. De bal kwam voor de voeten van Max Smaal en de 1-0 stond op het scorebord. Pal voor de rust treuzelde Nicky Eekhuis iets te lang voor de doellijn in plaats van aan te halen.

Ruststand 1-0.

Tegen de wind in begonnen de spelers van Blauw Wit sterk. Tweemaal moest keeper Steven Koopmans zijn klasse laten zien. De verdediging stond goed. Vooral het centrum met Stefan Hulsebos en Jurre Spanjers speelde erg sterk. Op de flanken wisten Frank de Croon en Masora Oraile heel goed wat er van hen werd verwacht. Daarnaast speelde Max Smaal op het middenveld erg sterk en in de voorhoede liet Rusambo Rajabu zijn klasse zien.

Na een kwartier werd SV Twello sterker. Nicky Eekhuis stapte pal voor de doellijn over de bal heen in plaats van aan te halen. Tim Evers zag zijn schot weer op het laatste moment door een verdediger geblokt en Job Bruntink schoot van dichtbij naast op een subtiele pass van Rusambo Rajabu. Dan de rollen maar omdraaien. Job Bruntink een pass op Rusambo Rajabu en 2-0 verscheen op het scorebord. Blauw Wit bleef goed voetballen, maar het lukte vaak net niet. Emiel Schuppert zag op het laatste moment zijn schot geblokt door de uitblinkende Stefan Hulsebos of hun schoten waren niet precies genoeg.

Nadat Masora Oraile naar voren was geschoven had hij nog tweemaal een mogelijkheid, maar verder dan de buitenkant van de paal kwam hij niet. De grootste kans was er nog pal voor het eind voor Job Bruntink. Alleen voor de keeper schoot hij de bal langs de verkeerde kant van de paal voor hem. Na iets tijd er bij getrokken te hebben, floot scheidsrechter E. Blokker af.

Met 3 punten rijker kon de thuisclub meer dan tevreden zijn. Nu volgende week EGVV uit in Gelselaar. Met de juiste instelling moet SV Twello ook daar ver kunnen komen. Aanvang 15.00 uur.