Op een zonnig Sportpark De Muggert ging Epse met de zege aan de haal. Na een comfortabele voorsprong werd het nog even spannend, maar de ploeg van Herman Harleman kan weer drie punten bijschrijven.

In de openingsfase was er een aantal mogelijkheden voor Wesepe aanvaller Bart Spoler. Epse doelman John Moret redde enkele keren fraai en één inzet raakte de paal. Na een kwartier kwam Epse bij een eerste gevaarlijke aanval op voorsprong. Epse uitblinker Silas Muiderman kapte vanaf de rechterflank naar binnen en vond met zijn linker de verre hoek. Epse kwam beter in de wedstrijd en mocht van Wesepe naar hartenlust opbouwen en combineren.

Rida Ammi verdubbelde na een half uur spelen de voorsprong. Almir Fizovic bereikte Ammi in de diepte. De behendige aanvaller was duidelijk te snel voor de trage Wesepe aanvoerder Richard Flierman en faalde niet in de één op één met doelman Rick Jansen. Lars Otten kwam nog voor rust op het scorebord. Na een prachtige aanval op de linkerflank bereikte Fizovic Otten die de bal midden voor het doel niet goed, maar wel voldoende raakte 0-3. Kort voor rust de mooiste redding van de wedstrijd. Wesepe-doelman Jansen pakte een afstandsschot van Joost de Haan uit de bovenhoek.

In de tweede helft aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Een hard werkend Wesepe en een beter voetballend Epse. De 0-4 liet niet lang op zich wachten. Sjoerd Hesselink bereikte Fizovic met een lange pass, die een vrije doorloop kreeg naar het vijandelijke doel. Dit soort kansen zijn wel aan de lepe spits besteed. De wedstrijd leek hiermee op slot te gaan, maar Wesepe dacht daar anders over. Toen Wesepe na een uur spelen de eerste treffer liet noteren, brak er een periode aan waarin het geloof op een resultaat bij Wesepe en de gemakzucht bij Epse groter werden. Wesepe stroopte de mouwen op en scoorde nog tweemaal in het daaropvolgende kwartier.

Epse boog maar barstte niet. Op de counter kreeg Epse enorme kansen op de bevrijdende 5de treffer. Het was Ammi die uiteindelijk in blessuretijd de winst definitief veilig stelde. Vanuit een ogenschijnlijke buitenspelsituatie mocht hij vrij doorlopen op het Weseper doel. Hij omspeelde doelman Jansen en liep simpel de bal over de lijn.

Deze driepunter was zeer welkom in Epse dat hierdoor aansluiting blijft houden in de subtop. Komende donderdag speelt Epse de uitwedstrijd tegen koploper Sallandia.