Na een prima voorbereiding waarin ABS eerste werd in de bekerpoule, stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. Albatross uit Ugchelen kwam op bezoek. Vorig jaar verloor ABS beide wedstrijden tegen Albatross dus ABS was gewaarschuwd.

In het begin van de wedstrijd was het aftasten en werden er veel lange ballen gespeeld. Beide ploegen wilden druk zetten en het was lastig om de voetballende oplossing te vinden. Van beide kanten was het echt enorm slordig en er werd daardoor veel balverlies geleden. De wedstrijd kwam eigenlijk nooit echt los en 0-0 was dan ook een terechte ruststand.

De tweede helft kwam ABS goed uit de kleedkamer en dit resulteerde in twee kleine kansen via Yannick Duteweert. Verdedigend stond het zowel bij ABS als bij Albatross goed waardoor en verder weinig kansen gecreëerd werden. Albatross kwam langzamerhand beter in de wedstrijd zonder dit echt uit te drukken in kansen. Beide teams namen op een gegeven moment genoegen met een 0-0.

Echter in de slotminuut kreeg Albatross nog een enorme kans om de wedstrijd te beslissen maar de ingevallen rechtsback schoot de bal voorlangs. Hier kwam ABS echt heel erg goed weg. Al met al was het een matige wedstrijd met een terechte puntendeling.

Volgende week speelt ABS uit tegen Overwetering. Aanvang 14:00 uur.

Bronclubcorrespondent ABS
Vorig artikelGelijkspel bij competitiestart De Gazelle
Volgend artikelKon. UD in extremis onderuit tegen EGVV