Wat een weekend.. Wat een weekend.. Na 6 weken voorbereiding mochten we eindelijk aan de competitie beginnen. Ondanks de uitslagen in de bekerwedstrijden, was er veel vertrouwen vanuit de groep. Zowel op de dinsdag als op de donderdag waren er 20 spelers op de training en werd er scherp getraind.

We begonnen erg goed aan de wedstrijd. Kyan had een prima vrije bal bij de 2e paal neergelegd en even later komen we op voorsprong. Sybren onderschept een bal op het middenveld, stuurt Jos weg en die legt de bal breed op Jochem die overtuigend raak schiet, 1-0. Daarna volgt er een bijzonder moment als Leroy van shirt moet wisselen, hij was in het groen gekleed, dezelfde kleur als de tegenstander. Wij zijn in deze fase duidelijk de betere en Jochem wordt 1-op-1 gestuurd richting de keeper, echter gaat zijn bal voorlangs.

Vanaf de 20e minuut veranderd het spelbeeld, EGVV krijgt iets meer het initiatief en hoort een penalty te krijgen na een duidelijke overtreding van ons, de scheidsrechter besluit anders. Even later volgt er een overtreding vanuit onze kant die met geel bestraft wordt waar de gasten aan rood dachten. Twee belangrijke momenten die we overleven.

Daarna nemen wij het initiatief weer over en zijn we over het hele veld de baas. De 2-0 valt uiteindelijk in de 37e minuut wanneer Mika Jochem weg stuurt en hij rondt overtuigend af. De voorsprong is terecht te noemen en had voor de rust nog uitgebreid kunnen worden. Helaas missen we een aantal kansen.

In de tweede helft hebben we nog meer het initiatief en creëren we kans op kans. 5/6 Opgelegde kansen worden gemist en we horen nog een penalty te krijgen. Echter blijft de 2-0 staan en dan is het minuut 86. EGVV krijgt een vrije trap en een rode kaart wegens praten. Die vrije trap gaat erin, 2-1 en er is weer geloof bij hen. Ondanks dat zij met 10 man spelen is hun hoop springlevend. In de 88e minuut hebben ze een aanval over rechts die wordt voorgezet en knap raak gekopt, 2-2. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd krijgen de gasten nog één corner en ook deze valt goed, 2-3 en meteen einde wedstrijd.

Na afloop is de teleurstelling van het gezicht van De Trainerd af te lezen: “Het is ongelofelijk dat we vandaag verliezen. We hadden de wedstrijd compleet onder controle en hadden EGVV al lang de genadeklap moeten geven. Als je ziet hoeveel kansen we vandaag niet benut hebben. Dan wordt het vandaag 4-0 of 5-0 en dat was een terechte uitslag geweest. Nu is alles waarvoor je gestreden hebt in 8 minuten weg. Het leek wel alsof wij met 10 man speelden, maar niets is minder waar. Deze doet echt heel veel pijn. Toch moeten we de knop omzetten vanaf komende dinsdag en trots zijn op onze eerste 84 minuten. We gaan weer verder met waarmee we bezig zijn en onze huid komende zaterdag duur verkopen in Goor”.