Het is algemeen bekend dat trainers graag over voetbal praten. We laten daarom tweewekelijks een hoofdtrainer uit het Deventer Voetbal aan het woord en leggen ze een aantal voetbalgerelateerde vragen voor. Deze derde editie vroegen we Marcel Geestman, hoofdtrainer van SV Schalkhaar, het trainingsjack van het lijf.

Naam: Marcel Geestman

Leeftijd:
49

Woonplaats:
Deventer

Relatie:
Samengesteld gezin met Karen, Bo en Elin

Huidige club:
SV Schalkhaar

Historie als voetballer:
Begonnen in de jeugd bij V&K (tegenwoordig sv Twello); daarna 2 jaar de beloften van Go Ahead Eagles (3 optredens in het 1e); weer een jaar V&K en vervolgens 5 jaar ROHDA Raalte. Eindstation op mijn 28e was sv Voorwaarts. Daarnaast jarenlang met veel plezier in de zaal gespeeld. Op niveau met vd Belt Twello, en recreatief met vrienden bij sv Twello.

Historie als trainer: Na mijn laatste voetbaljaar bij sv Voorwaarts als jeugdtrainer (B1) begonnen en tijdens mijn TC2-opleiding trainer van Voorwaarts 2geweest. Daarna als hoofdtrainer naar Columbia in Apeldoorn. Vervolgens 2 jaar de Go Ahead Eagles beloften; 8 jaar KNVB Paralympisch Voetbalteam (met tussendoor in 2013 een jaar assistent bij het Nederlands Vrouwenelftal) en sinds februari 2018 SV Schalkhaar.

Favoriete formatie: In principe 1:4:2:3:1, maar het leuke is om na te blijven denken over de invulling van individuele spelers en de onderlinge afstemming tussen de spelers.

Beste prestatie als trainer: Kampioen bij Voorwaarts B1 (2x) en Columbia; promotie met Voorwaarts 2; EK finale 2014 Paralympisch Voetbalteam

Waarom heb je gekozen voor het trainerschap: Logisch vervolg van een te korte voetbalcarrière. Als speler was ik ook al bezig met zaken binnen en buiten het veld.

Ambities: Trainen op een voetbalniveau, waarbij presteren en plezier samen gaan.

Hoe verloopt het huidige seizoen: Na een matige start met enkele ongelukkige uitslagen hebben we nu de smaak te pakken en staan we in de sub-top. De selectie is weer compleet en gaat wekelijks met de juiste instelling het veld in. We kijken uit naar de komende weken waarin we gaan spelen tegen interessante, voetballende ploegen.

Sterkste punten: communicatie, inlevingsvermogen, positief

Verbeterpunten: op alle vlakken is verbetering mogelijk

Doelstelling met huidige club: Top 2e klasse spelen

Kampioen in de competitie: Columbia lijkt favoriet.

Beste trainer/coach: Pep Guardiola

Met wie gaan we de volgende Trainerspraat doen: Dirk Jan Beldman, trainer van vv Lettele

Marcel Geestman, SV Schalkhaar