Het is algemeen bekend dat trainers graag over voetbal praten. We laten daarom tweewekelijks een hoofdtrainer uit het Deventer Voetbal aan het woord en leggen ze een aantal voetbal gerelateerde vragen voor. Deze twintigste editie vroegen we Harold Dengerink, hoofdtrainer van s.v. Twello, het hemd van het lijf.

Naam: Harold Dengerink
            
Leeftijd:
41

Woonplaats:
Apeldoorn

Relatie:
getrouwd, vader van één zoon.

Huidige club:
SV Twello

Historie als voetballer:
 Ik ben begonnen bij WSV, daar gescout en heb in mijn jongere jaren bij de beloften van Go Ahead Eagles gevoetbald, erna bij CSV Apeldoorn, AGOVV, SV Vaassen, Heerde en Victoria Boys.

Historie als trainer: Voordat ik senioren ging trainen, heb ik getraind bij SV Vaassen en Heerde. Toen kreeg ik bij Victoria Boys de kans om hoofdtrainer te worden. Daar heb ik vier jaar gezeten, daarna een jaar Alexandria, assistent trainer bij DTS ’35 voor een seizoen en afgelopen vier jaar zat ik bij SC Westervoort, alvorens SV Twello op mijn pad kwam.

Favoriete formatie: 1 – 4 – 3 – 3

Beste prestatie als trainer: Kampioenschap bij Victoria Boys.

Waarom heb je gekozen voor het trainerschap: Ik wilde graag mijn kennis overbrengen aan anderen en daarbij is voetbal gewoon mijn passie.

Ambities: Voor de korte termijn: een leuke prijs met SV Twello pakken, periode dan wel een kampioenschap. Op de langere termijn wil ik nog een keer TC1 halen en dan hopelijk een passende club erbij.

Hoe verloopt het huidige seizoen: We hebben vier wedstrijden gespeeld, 10 punten, door in de beker, dus het seizoen verliep tot dusverre goed. Door de corona periode is het maar afwachten wanneer we weer verder kunnen spelen en of we het dan nog zo goed doen.

Sterkste punten: SV Twello is een ingespeeld team en kan als collectief opereren.

Verbeterpunten:  De doelgerichtheid en het scoren kan beter.

Doelstelling met huidige club: Periodekampioenschap pakken.

Kampioen in de competitie: Victoria Boys met trainer Martijn Jongbloed.

Beste trainer: Peter Wesselink

Met wie gaan we de volgende Trainerspraat doen:
Herman Harleman

Foto: LIN VI fotografieVorig artikelDe rood-gele column van Marco Timmer – week 44
Volgend artikelBrilstand na saai duel tussen Go Ahead Eagles en Excelsior