Go Ahead Eagles en Excelsior hebben in een bloedeloze topper met 0-0 gelijk gespeeld. Na het eerste half uur verdween het tempo uit de wedstrijd en was er slechts sporadisch een moment voor één van beide doelen. Dat er niet gescoord werd is een logisch gevolg in deze weinig verheffende wedstrijd.

De eerste minuten waren voor de gasten uit Rotterdam. Excelsior leek Go Ahead Eagles vast te gaan zetten en dwong fouten bij de thuisploeg af. Daar ontstonden echter geen grote kansen uit maar wel wat onhandige terugspeelballen richting doelman Gorter. Na tien minuten kwam Go Ahead Eagles beter in de wedstrijd. Met name Erkan Eyibil was dreigend en vaak de man betrokken bij de gevaarlijke momenten. Zo schoot hij na ruim een kwartier een meter naast en zette hij Eddahchouri in kansrijke positie. De aanvallende middenvelder schoot rakelings voorlangs.

Na de pauze was het eerste wapenfeit van Go Ahead Eagles. Met een behendige actie draaide Eyibil zich vrij en schoot vervolgens wild over. Daarna volgde een wedstrijd waarin de ploeg van Kees van Wonderen meer leek te willen dan Excelsior. Maar beide teams wisten eigenlijk geen grote kansen bij elkaar te spelen. Tot Excelsior, tien minuten voor tijd, plots voor Jay Gorter opdook. De doelman moest katachtig redden op een inzet van Omarsson. Zoals het hele seizoen bleek ook dit keer Gorter weer op zijn post.

Na de klinkende 6-0 overwinning op NAC een vervolg met 0-0 tegen Excelsior. Dat is als resultaat niet onaardig maar het spel was weinig verheffend. Direct na het duel sprak Erik van Luttikhuizen met aanvoerder Jeroen Veldmate en trainer Kees van Wonderen. Die gesprekken kunt u onderstaand terug luisteren.

Vorig artikelTrainerspraat: met Harold Dengerink van s.v. Twello