Het is algemeen bekend dat trainers graag over voetbal praten. We laten daarom tweewekelijks een hoofdtrainer uit het Deventer Voetbal aan het woord en leggen ze een aantal voetbal gerelateerde vragen voor. Deze twintigste editie vroegen we Glenn Minnes, hoofdtrainer van Koninklijke UD, het hemd van het lijf.

Naam: Glenn Minnes

Leeftijd: 30

Woonplaats:
Deventer

Relatie:
Ja al ruim 8 jaar met Samantha en gelukkig vader van 2 kinderen.

Huidige club:
Koninklijke UD

Historie als voetballer:
in de jeugd bij Helios begonnen uiteindelijk naar SV Schalkhaar gegaan. Verder debuteerde ik als 17 jarige in het 1e van Schalkhaar. Hier enkele kampioenschappen en periodes behaalt. Aansluitend nog een aantal hele leuke jaren gehad bij Helios 1 waarbij we 2 maal promoveerde. Helaas moest ik mijn voetbal ‘carrière’ op jonge leeftijd stoppen vanwege het afscheuren van mijn kruisband.(4x)

Historie als trainer: Ik ben vooral jeugdtrainer geweest de afgelopen 12 jaar. Na afgelopen seizoen hoofdopleiding bij Kon. UD te zijn geweest kreeg ik een kans om dit seizoen voor de hoofdmacht te staan. Ideale kans om mezelf als trainer verder te ontwikkelen.

Favoriete formatie: 1-4-4-2, al ben ik van mening dat voetbal steeds dynamischer word. Het is maar net hoe je het als trainer wegzet. Tevens ben je ook afhankelijk van de kwaliteiten van het elftal. Met elke tactiek kan je je doel behalen.

Beste prestatie als trainer: Ik verwacht dat dit nog gaat komen. In de jeugd was het leuk om bovenin mee te doen en speelde we altijd voor het kampioenschap. Nu komt het echte werk.

Waarom heb je gekozen voor het trainerschap: ik was al trainer voordat ik een blessure kreeg en deed dit met enige beleving. Echter heeft de blessure mij wel een zetje gegeven om mijn diploma’s te behalen. Zodoende ook door gegaan en gegroeid als trainer.

Ambities: alles uit het elftal halen. Ik wil vooral de komende jaren groeien als groep en vereniging. Verder zou ik graag nog een stap omhoog maken als trainer. Alles met de tijd.

Hoe verloopt het huidige seizoen: wisselvallige resultaten, maar toch tevreden over het feit dat we elke week stappen maken en steeds meer naar elkaar toe groeien. De 1e competitie wedstrijd kregen we de 2-2 tegen in de 97e minuut… dat was wel even balen want de groep had de laatste weken hard getraind met een grote opkomst (elke week!!) en eigenlijk verdiend om de 3 punten te pakken. Weer een wijze les!

Sterkste punten: plezier maken in de groep en geconcentreerd trainen/spelen. Verder probeer ik iedereen op dezelfde manier te behandelen en ben ik altijd eerlijk over wat ik zie of vind tijdens de trainingen en wedstrijden.

Verbeterpunten: niet altijd druk proberen te zetten. Ben vaak nogal aanvallend ingesteld en dat is niet altijd de juiste keuze.
Doelstelling met huidige club: we hopen ergens om een periode mee te spelen maar het belangrijkste is dat het team ervaring opdoet. Het is een jonge , gretige groep die graag wil. De tijd zal het leren.

Kampioen in de competitie: Helios is een te sterke tegenstander voor de 4e klassers die worden met een straat lengte kampioen.

Beste trainer: Arno Haarman. Ik heb ontzettend veel van hem geleerd. Hij wist waar hij het over had.. wat een winnaar was dat!

Met wie gaan we de volgende Trainerspraat doen:
Jeroen Veldwijk van sportclub Wesepe.