Sportclub Deventer heeft op een druk bezochte nieuwjaarsreceptie verlenging van het contract met hoofdtrainer Wouter Groot Lipman bekend gemaakt. Hierdoor zal hij ook volgend seizoen de selectie van de zaterdag vierde klasser onder zijn hoede hebben. Op basis van een positief advies van zowel de technische commissie als van de spelersraad, waren bestuur en trainer er snel uit. Vanwege de prettige samenwerking, goede faciliteiten en aanwezige potentie wilde Groot Lipman zelf ook graag zijn in 2023 aflopende contract verlengen.

Zowel club als trainer zijn tevreden over de samenwerking en de ontwikkeling van de eerste selectie. Waar vorig jaar de resultaten in het eerste volledige seizoen sinds het begin van de samenwerking erg wisselvallig waren, zijn de prestaties dit seizoen veel stabieler en bezet de Zandweerd club de vierde plaats in zaterdag klasse 4H met 22 punten uit 11 wedstrijden. Ook in de bekercompetitie werd goed gepresteerd en moest zelfs zaterdag 1e klasser Go Ahead Kampen naar Deventer afreizen om de opmars van het team van Groot Lipman te stuiten.

Als hoofdtrainer is Groot Lipman ook verantwoordelijk voor Sportclub Deventer O-23, het beloftenteam dat zonder puntverlies is doorgedrongen tot de tweede ronde van de Deventer Voetbalcup. Ook assistent trainer Arend Sick en elftalleider Willie Bootsveld blijven volgend seizoen betrokken bij de hoofdmacht van de zaterdag vierdeklasser. De club heeft met de continuïteit in de begeleidingsstaf veel vertrouwen in verdere ontwikkeling van de selectie.

Vorig artikelDe rood-gele column van Gerard Somer – week 1
Volgend artikelAdelaarsoog op FC Utrecht thuis