Wekelijks delen bekenden met rood gele roots, hun visie op Go Ahead Eagles en meer. Robert Heukels, Gerard Somer, Erdal Ascipinar, Edwin Lugt wisselen elkaar wekelijks af met een eigen column over hun cluppie. Ditmaal is het de beurt aan Gerard Somer.

Wat brengt ons 2023?

Dit is iets wat wij allen niet weten. Een jaar geleden hadden wij ook niet gedacht, dat Poetin de wereld voor iedereen zo zou veranderen. De gevolgen van zijn daden zijn het ergst voor Oekraïne. Maar over de hele wereld zien wij de gevolgen van deze inval. Denk o.a. aan het gebrek aan graan in het Afrikaanse continent, de vele vluchtelingen uit het oorlogsgebied en nog veel meer. Ook wij merken de gevolgen aan den lijve, maar dan in veel mindere mate zoals de gestegen energieprijzen. We moeten echter positief ingesteld blijven, daarom zeg ik altijd: “het glas is nooit half leeg, maar altijd half vol”. Met deze instelling wens ik u allen een voorspoedig 2023, zowel op persoonlijk vlak als op voetbalgebied.

Het WK ligt achter ons. Hopelijk worden deze kampioenschappen nooit meer gehouden in dergelijke landen. Totaal geen voetbalbeleving zowel in Qatar als in ons eigen land. Als enthousiaste voelbalvolger moet ik u eerlijk bekennen, dat ik lang niet alle wedstrijden bekeken heb. De finale was echter het aankijken ten volle waard. Oranje heeft zijn doelstelling gehaald. Er zat gezien het niveau van de selectie niet meer in.  

Gelukkig begint de nationale competitie a.s. vrijdag weer met een aantal voor de rood/gelen belangrijke wedstrijden. Met de behaalde 15 punten beginnen we 2e helft op een mooie 11e plaats. Het beeld is minder florissant dan het zich laat aanzien. De voorsprong op de nacompetitie-plaats is slechts 4 punten. De gespeelde oefenwedstrijden als voorbereiding op de competitie waren qua resultaten geen groot succes. Maar het glas is half vol; nederlagen in de voorbereiding doen er vaak niet toe.

Aanstaande zaterdag gaat het weer om het “eggie” De wedstrijd tegen Fortuna Sittard is daarom erg belangrijk. Hopelijk blijven wij opnieuw ongeslagen. Een resultaat hoe klein ook geeft mij een rustig gevoel naar de komende weken toe met een aantal mooie “potten” zoals de bekerwedstrijd tegen Heracles Almelo en de wedstrijden tegen FC Utrecht (thuis) en RKC (uit).

Na 22 januari weten we hoe we er echt voorstaan. Dan kan de leiding misschien al voorzichtig met de mooie plannen voor de komende jaren bezig of dat er nog snel iets moet gebeuren in de transferperiode.

PS. Ben blij met de contractverlenging van Paul Bosvelt. Ik zeg maar zo waar rook is vuur, zeker in Rotterdam.

Vorig artikelMartijn de Haas nieuwe trainer SV Schalkhaar
Volgend artikelSportclub Deventer verlengt contract met Groot Lipman
Gerard Somer
Gerard, geboren op 24 november 1943, speelde meer dan 400 wedstrijden in het betaalde voetbal bij Go Ahead Eagles, Vitesse en Heracles Almelo. Aansluitend was Gerard trainer-coach bij Heracles Almelo waar hij mee promoveerde in 1984. Gerard is ook bestuurslid Technische zaken en Technisch manager geweest bij Go Ahead Eagles en technisch directeur bij FC Omniworld (thans FC Almere) en FC Emmen.