De voorbeschouwing op ieder Go Ahead Eagles duel heet ‘Adelaarsoog’. Dit seizoen wisselen vier correspondenten elkaar af met hun voorbeschouwing op de volgende Kowetwedstrijd: Jan Willem Spaans, Arend Koldenhof, Gert-Jan van den Berg en Carlo Giugie. Laatstgenoemde kijkt vooruit op het duel van zondagmiddag 14.30 uur.

BAM 0-2!

Dat kwam even mooi binnen: drie punt in de pocket en een mooie terugreis naar Deventer. Voor onze club kan 2023 bijna niet mooier beginnen. Zo uit de voorbereiding komen, is wel lekker. Twee prachtige doelpunten. Er is al eerder geschreven dat er patronen zichtbaar worden die op de trainingen worden geoefend. Daar waren beide doelpunten een mooi voorbeeld van. Bas Kuipers die sneaky vrijkomt in de zestien en scoort, de mooie steekpass van Enric Llansana op Bobby Adekanye die het ook nog eens op een prachtige manier afmaakt. Genieten.

Wat wel even wennen is, is dat bij de wedstrijden Adrie Steenbergen niet meer prominent aanwezig is. Adrie, dank voor alle jaren die jij als teammanager bij ons Kowet hebt doorgebracht. Zijn plaats als teammanager is overgenomen door Wout Droste. Velen zullen Wout ongetwijfeld veel succes wensen in zijn nieuwe functie.

Hoe zal het zondag gaan als om 14:30 uur FC Utrecht de tegenstander is? Daar is weer eens de nodige commotie geweest. Het opstappen van Henk Fraser was blijkbaar onvermijdelijk. Of Henk Fraser echt gelukkig was bij zijn droomclub, was twijfelachtig. Onder zijn leiding waren de resultaten goed en staan zij ook nu op de zevende plaats met 25 punt.

Bij FC Utrecht heeft men gebroken met het verleden en het aanstellen van ‘namen’ als trainer. De 41-jarige oud-speler en aanvoerder van FC Utrecht Michael Silberbauer is aangesteld als trainer. Het is zijn eerste echte baan als hoofdtrainer. Als speler was hij een tacticus: of hij dat als trainer ook is? Ik denk het wel. Dat verleer je niet. Maar om dat over te brengen naar jouw spelers is een ander verhaal. Hoe zijn voetbalvisie uitpakt moet natuurlijk nog blijken, daar zal enige tijd overheen gaan.

Misschien kan Kowet daar van profiteren. Eerder is gesteld dat Kowet moeilijk te verslaan is, al 10 wedstrijden achter elkaar. Dat moet voorlopig maar zo blijven. FC Utrecht heeft toch een behoorlijke selectie, maar ook zij kunnen verliezen, zelfs van Emmen. Waarom zou het ons niet lukken om te winnen aankomende zondag?

De vervangers Nauber, Llansana en Tekie speelden tegen Fortuna gewoon goed. De brede selectie begint zich uit te betalen en alle spelers barsten van het zelfvertrouwen. Hoe Utrecht te bestrijden daar weten Hake en zijn staf wel raad mee. Aanwijzingen geven heeft geen zin, daar trekken zij zich toch niets van aan. Maar ik zou zeggen: zorg er vooral voor dat de aanvoer naar hun aanvallers niet tot stand komt, blijf baas op het middenveld. Lukt dat dan zijn wij al een eind op weg.

Op hun middenveld speelt een oude bekende, Luuk Brouwers, en dat wordt voor hem waarschijnlijk een pijnlijk weerzien. De laatste keer dat Kowet thuis van FC Utrecht won was op 22 december 2013. Hoogste tijd dus dat er wat aan gedaan wordt. René Hake was vorig seizoen nog trainer bij Utrecht en is daar op een ietwat vreemde manier alsnog weggestuurd. Hake heeft zijn zegje daar over gedaan en zegt geen rancune te hebben, maar ik denk dat hij van binnen heeft gekookt en graag wil winnen van Utrecht om zodoende een en ander recht te zetten.

Hoe de basis eruit zal zien is even afwachten. Maar zoals die tegen Fortuna was, beviel wel. Na een wat twijfelend begin, de wedstrijd volledig controleren. Weer de nul houden, zou een prestatie op zich zijn. Met de steun van waarschijnlijk weer een volle bak is aan de Vetkampstraat veel mogelijk. Een tegenvaller deze week was het bericht dat Bas Kuipers geopereerd wordt aan een van zijn ellenbogen en voorlopig niet inzetbaar zal zijn. Vervanging lijkt voorlopig voldoende aanwezig.

De bekerwedstrijd tegen Heracles moeten we maar snel vergeten. De 0-1 van Lidberg zat er lekker in en daarna was het niet al te best. Een voordeel: de wedstrijd werd uitgespeeld en de nul staat weer.

Alle geblesseerden een goed herstel gewenst en hopelijk zijn jullie snel blessurevrij.

HUP KOWET!

Carlo Giugie

Vorig artikelSportclub Deventer verlengt contract met Groot Lipman
Volgend artikelDe rood-gele column van Edwin Lugt – week 3