Ondanks de vreemde periode van het coronavirus zitten de meeste technische mensen van de verenigingen niet stil. Hoewel er niet gespeeld wordt zijn de eerste gesprekken met de spelers al geweest en dit heeft ook tot de eerste spelers verschuivingen binnen het Deventer voetbal geleidt.

Jarmo van ‘t Hof zal, na tien seizoenen voor Colmschate te hebben gespeeld, terugkeren naar het oude nest. Van ‘t Hof speelde van 2006 tot 2010 voor de blauwhemden waarna hij koos om zijn doelpuntrijke carrière voort te zetten bij Colmschate. Voor Van ‘t Hof is het spelen onder hoofdtrainer Harry Decheiver een belangrijk standpunt in zijn keuze terug te keren.

Ook Djeremy Zandvliet keert terug naar Helios. Nadat hij in het seizoen 2011-2012 aan het profvoetbal mocht ruiken bij PEC Zwolle, verkoos hij na een jaar voor Rohda Raalte, destijds uitkomend in de hoofdklasse. Daar werd zijn klasse opgemerkt door Go Ahead Eagles waar hij het seizoen er na nogmaals voor zijn kans in het profvoetbal ging. Ook nu vertrok Zandvliet na een seizoen naar Rohda Raalte, waar hij sinds het seizoen 2016-2017 een vaste waarde is.

Helios zal komend seizoen met haar eerste selectie elftal uit gaan komen in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. Waar het gezien de huidige selectie en deze eerste twee aanwinsten hoge ogen zal gaan gooien.