In navolging op het besluit van de KNVB om alle amateurcompetities af te gelasten en als niet gespeeld te beschouwen hebben wij besloten de Deventer Voetbal Cup eveneens te cancelen.

De Deventer Voetbal Cup was ons eigen initiatief, voornamelijk om jong talent wat op de deur van het eerste elftal stond te bonken, speeltijd te geven en zo te wennen aan het niveau van senioren selectie voetbal. Met deelname van maar liefst acht teams was deze eerste editie direct een groot succes.

Dit succes heeft er toe geleidt dat we voor komend seizoen in een sterk uitgebreide vorm zullen starten. Tot op heden hebben wij maar liefst negentien aanmeldingen mogen ontvangen. Enkele nieuwe deelnemers zijn Rohda Raalte, Wesepe, Terwolde, SV Epse en Het Almens Streekelftal. Ook Go Ahead Eagles zal met haar o18 team deel gaan nemen. We hopen in oktober te kunnen starten met twintig deelnemende teams verdeelt over vier groepen van vijf teams.

Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen heeft het succes ook opgemerkt en zal vanaf heden de naamgever zijn van het toernooi, ofterwijl De Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen Cup.