Rokay Haafkens speelt volgend seizoen bij FC RDC. De 26 jarige verdediger vertrok in 2022 van SV Schalkhaar naar vierdedivisionist Rohda Raalte. De gedreven rechtsback sluit zich dus komend seizoen aan bij de equipe van hoofdtrainer Kick Maatman.

Op de vraag waarom Haafkens kiest voor een stap van een vierde divisie club naar een vierde klasser antwoordt hij;
Twee jaar geleden heb ik bewust de stap gemaakt naar Rohda Raalte. Ik werd gehaald als rechtsback maar raakte in het eerste seizoen, na de voorbereiding, geblesseerd, waardoor ik acht maanden niet heb gespeeld. Het huidige seizoen zijn we overgestapt naar een 3-2-3-2 opstelling zonder backs, wat mijn speeltijd in de eerste seizoenshelft beperkte. Gelukkig krijg ik na de winterstop meer kansen als één van de drie verdedigers. Hoewel de nieuwe trainer komend seizoen weer met vier verdedigers wil gaan spelen, heb ik besloten mijn contract niet te verlengen. De afstand, verplichtingen en toenemende druk op mijn werk hebben me doen besluiten een stapje terug te doen.

Waarom kiest Haafkens voor FC RDC?;
Hoewel mijn ambitie om op hoog niveau te blijven voetballen is afgenomen, blijf ik nog steeds een gedreven voetballer. Bij FC RDC zijn ze met een mooi project bezig, met een jonge groep gemotiveerde jongens. Als ik een stap terug doe, wil ik zeker niet bij een club terechtkomen waar zaken niet goed geregeld zijn. Een aantal goede vrienden van mij spelen al in het eerste team van FC RDC en zij hebben mij positieve verhalen verteld. Bovendien heb ik gesproken met Kick Maatman, een trainer die de groep goed gemotiveerd houdt. Elke training zijn er minimaal 16 spelers en 2 keepers aanwezig, alles is goed georganiseerd. Voor de rest van het seizoen zal ik alles geven om mijn tijd bij Rohda Raalte zo goed mogelijk af te sluiten en wil ik de club heel erg bedanken voor de kansen die het mij geboden heeft.

Ook trainer Kick Maatman werd gevraagd naar zijn reactie over de komst van Haafkens naar FC RDC;
Het is ten eerste een duidelijk signaal dat wij er goed opstaan met FC RDC en dat wij blijkbaar aantrekkelijk zijn voor vrienden van spelers die al bij ons spelen. Onze eerste selectie heeft een heel groot FC RDC dna en dat willen wij ook! Als er echter een speler van dit kaliber zichzelf meldt en wij denken dat de speler prima in de groep past, gaan we dit niet tegenhouden.’

Op social media kondigde FC RDC de komst van Haakens op Champions League niveau aan;

Vorig artikelCCW’16 wint derby bij Voorst
Volgend artikelDuur puntenverlies Overwetering tegen DSVD