Na het verlies van vorige week tegen Ruurlo vandaag de kans op revanche tegen DSVD. We zijn voor het eerst te gast in Deurningen. Op een koud, maar gelukkig droog sportpark begonnen beide ploegen wat onzeker aan de wedstrijd. In de middenmoot staat het allemaal dicht bij elkaar en veel ploegen, waaronder onze club, hebben nog de nodige punten nodig om uit de degradatie-/nacompetitiezorgen te blijven.

Overwetering trapt af en laat de wedstrijd beginnen. De wedstrijd golft wat over en weer en behoudens enkele corners voor Overwetering waaruit geen echt gevaar ontstaat blijven echte kansen voor beide ploegen uit. Na een kwartier spelen ontvangt Nick Logtenberg zijn eerste gele kaart van deze wedstrijd.

Kort daarna is het Bram de Haas die tot een eerste mogelijkheid voor Overwetering komt. Hij speelt zich vrij op de rand van zestien maar zijn schot gaat over het doel. Uit de daarop volgende aanval is het Paul Vlaskamp die ons nog behoedt voor een achterstand door op tijd zijn doel uit te komen na uitglijden van één onzer verdedigers.

Echte kansen doen zich nog steeds niet voor. Het blijft bij enkele afstandsschoten die te onnauwkeurig zijn om voor echt gevaar te zorgen. Dan na ruim een half uur spelen is het toch DSVD wat onverwacht op voorsprong komt. Een aanval van DSVD wordt niet goed uitverdedigd. Uit de daarop volgende voorzet wordt de bal door de spits van DSVD keurig ingekopt en kijken we tegen een 1 – 0 achterstand aan.

We krijgen nog de nodige corners, maar de meesten leiden niet tot echt gevaar. Toch is het vlak voor rust een corner waaruit de gelijkmaker ontstaat. Bram de Haas neemt de corner en Ferdy van Breukelen kopt onberispelijk de gelijkmaker in 1 – 1 en we kunnen even later met deze gelijke stand aan de koffie.

Met een ongewijzigde samenstelling begint de ploeg van trainer Christiaan Veldmaat aan de tweede helft. Van echt goed voetbal is geen sprake, maar door beide teams wordt hard gewerkt voor de broodnodige punten. Na twintig minuten spelen komt Dirk Dunnink voor Thijs van der Sluis in de plaats. Even daarna verlaat Maikel van Breukelen het veld en wordt vervangen door Koen Hulsman.

Het spel golft wat over en weer. Dan, na vijfendertig minuten spelen, probeert Ferdy van Breukelen een man uit te spelen. De spits van DSVD weet de bal echter te ontfutselen en gaat alleen op de keeper af en schiet strak de 2 – 1 binnen. Dit betekent dat we in de laatste tien minuten toch nog een keer moeten scoren om toch nog een puntje mee te nemen.

Ferdy wordt erbij gezet in de spits. Helaas moet Nick Logtenberg het veld verlaten na een tweede gele kaart en dus rood. Bram de Haas moet het veld geblesseerd verlaten en Milan Plette komt hem vervangen. Overwetering blijft aandringen, maar het risico op een tegengoal wordt natuurlijk ook groter, zeker tegen onze tien man.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd is het DSVD wat dan ook de 3 – 1 op het scorebord brengt en is de wedstrijd gespeeld. Aan de inzet ontbrak het zeker niet maar dit werd deze keer niet beloond. Zonder punten huiswaarts en op naar volgende week de thuiswedstrijd tegen koploper MVV.