Marcel Geestman is ook na dit seizoen hoofdtrainer van SV Schalkhaar. De 51-jarige oefenmeester uit Deventer heeft, tot tevredenheid van SV Schalkhaar, zijn contract verlengd tot de zomer van 2023.

Geestman is, na zijn aanstelling in februari 2018, bezig aan zijn vierde volledige seizoen als hoofdtrainer bij SV Schalkhaar. Met ingang van seizoen 2022/2023 gaat Geestman, in het dagelijks leven Coördinator Voetbalontwikkeling bij de KNVB, zijn vijfde seizoen in bij de ambitieuze dorpsvereniging uit Schalkhaar.

Dat SV Schalkhaar al vroeg in gesprek is gegaan met Geestman geeft aan dat het wederzijds vertrouwen groot is. Vanuit de spelersgroep kwamen duidelijke signalen dat de selectie nog lang niet uitgeleerd is bij deze oefenmeester. SV Schalkhaar beschikt ieder jaar over een volwaardige selectie met een goede mix van jong talent gecombineerd met een aantal ervaren krachten. De trainingsopkomst is hoog en de jeugd krijgt volop kansen zich onder Geestman te ontwikkelen. Geestman heeft een goed gevoel voor de saamhorigheid binnen de vereniging aangetoond. Zo is hij altijd bereid om extra trainingen en voetbalclinics te verzorgen voor de jeugd. Ook voor corona-veilige trainingen voor de lagere seniorenteams draait Geestman zijn hand niet om. Zo heeft ook SV Schalkhaar 12 afgelopen seizoen ervaren hoe het is om training te krijgen van de ervaren hoofdtrainer. Voor de Technische Commissie en het bestuur van SV Schalkhaar meer dan genoeg argumenten om nog een jaar door te gaan en door te groeien naar een  hoger niveau.

Een ander heuglijk feit is dat ook assistent trainer Dirk-Jan Beldman gedurende seizoen 2022/2023  de rol van assistent-trainer zal blijven vervullen. Ondanks dat Beldman in het bezit is van een trainerslicentie om SV Schalkhaar 1 te mogen trainen, geeft dit blijk van een goede cohesie in de trainersstaf en de kwalitatieve spelersgroep.

Marcel Geestman(l) en Dirk-Jan Beldman(r).

BronCorrespondent SV Schalkhaar
Vorig artikelSV Terwolde o23 wint bij FC RDC o23 voor de #HanzeCup
Volgend artikelAdelaarsoog op Willem II uit