Kevin Siemelink zal in het nieuwe seizoen de kleuren rood, wit en blauw van IJsselstreek gaan verdedigen. De vleugelverdediger, die op meerdere posities uit de voeten kan komt over van WHC uit Wezep dat uitkomt in de Eerste Klasse.

Siemelink is geen onbekende in de regio. De 34-jarige Deventenaar speelde ruim een seizoen in de hoofdmacht van Go Ahead Eagles waarna hij met Excelsior ’31 promotie afdwong naar de Topklasse. De laatste zes seizoenen kwam hij uit voor eersteklasser WHC, waar hij niet was weg te denken uit de basiself van de ploeg uit  Wezep. 

IJsselstreek-trainer, Mitchel de Groot was vanzelfsprekend zeer tevreden met het aantrekken van Siemelink. “Een speler van dit kaliber mag op zich wel een stunt genoemd worden. Naast zijn voetballende kwaliteiten brengt Kevin natuurlijk ook een schat aan ervaring met zich mee en hebben we een echte leider toegevoegd aan onze selectie”, aldus De Groot, die naar eigen zeggen veel tijd heeft gestoken in de komst van de verdediger. “Voor een dergelijke speler als Kevin moet je ook laten zien dat je er alles aan wil doen om hem aan de selectie toe te voegen. Ik ben dus ook erg tevreden dat het ons gelukt is. Voor de selectie en de club is dit een enorme boost”, zo besluit De Groot. 

Voor Siemelink komt er een einde aan een mooi tijdperk bij WHC. “Ruim een maand geleden nam Mitchel de Groot contact met mij op en vroeg naar mijn plannen voor het volgende seizoen. Ik had voor mezelf al besloten na dit seizoen te vertrekken bij WHC om terug te keren in Deventer. Reden hiervoor is dat ik graag meer tijd voor mijn gezin en werkzaamheden wilde hebben”, zegt Siemelink. “Voor vele zal dit een verrassing zijn, maar het verhaal en de visie van Mitchel de Groot heeft mij doen besluiten voor IJsselstreek te kiezen. Ik ben er van overtuigd dat we samen de ingeslagen weg kunnen vervolgen en zo een mooi seizoen tegemoet kunnen gaan bij de Tricolores”, zo eindigt Siemelink zijn relaas. 

ViaClubcorrespondent VV IJsselstreek
Vorig artikelMatchtalk: Bekerduel in Venlo
Volgend artikelGemiste kans GA Eagles