Vanavond strijdt Go Ahead Eagles voor een ticket voor de kwartfinale van de TOTO KNVB-beker. De ploeg van Kees van Wonderen reist af naar Noord- Limburg, waar VVV-Venlo de tegenstander is in de achtste finale. Om 21:00 uur wordt er afgetrapt tegen de Eredivisionist, waar voormalig Eagles-trainer Hans de Koning de scepter zwaait. 

“Het wordt voor Go Ahead Eagles morgen een prachtige wedstrijd om te laten zien hoe ver we zijn in onze ontwikkeling”, weet Van Wonderen. “We kunnen ons meten met een team dat op een hoger niveau speelt. Aan ons de taak om onze huid zo duur mogelijk te verkopen. We zullen lef moeten tonen, balbezit moeten behouden en gezamenlijk moeten verdedigen. We gaan er alles aan doen om de volgende ronde te bereiken.”

Van Wonderen ziet VVV-Venlo als een sterke tegenstander. “VVV heeft veel fysieke kracht. Daarnaast hebben ze een makkelijk scorende spits. Ook hebben ze in de vorige ronde van de beker Almere City verslagen, een team dat erg sterk is in onze competitie. Toch gaan wij morgen niet specifiek iets anders doen dan normaal. We blijven dicht bij onszelf en gaan uit van onze eigen kracht.”

Ook binnen de selectie heerst geen extra spanning voor de bekerwedstrijd. Van Wonderen: “In het elftal heerst een goede sfeer. We hebben de laatste weken een aantal goede resultaten behaald. Iedereen is bij die overwinningen belangrijk geweest, óók de spelers die niet altijd over een basisplek beschikken. Dat geeft binnen de groep een gevoel van: ‘We doen het met elkaar!’. Aan de andere kant geeft dit ook mogelijkheden om spelers te laten vechten voor hun plek en wat extra strijdlust te tonen in het veld.”

Jay Idzes en Sam Crowther zijn niet wedstrijdfit en moeten de bekerwedstrijd tegen VVV-Venlo aan zich voorbij laten gaan. Hetzelfde geldt voor Martijn Berden, Alessio Budel en Mitchel Michaelis, die ontbreken vanwege blessures.

Wil je Jong PSV – Go Ahead Eagles rechtstreeks volgen? Beluister de wedstrijd dan morgen vanaf 18:45 uur live via Deventer Radio. De uitzending start al om 18:00 uur met lokaal sportnieuws, voorbeschouwingen en muziek richting de aftrap die om 18:45 uur zal plaatsvinden. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)