Met de Sam Beukema Academy wil VV Diepenveen een extra springplank bieden aan alle jeugdspelers die maar al te graag hetzelfde pad als Sam Beukema willen bewandelen. Met een cyclus in het voor- en najaar op de vrijdag willen zij de jeugdspelers met inzet, motivatie en enthousiasme helpen om het beste uit zich zelf te halen.

De Sam Beukema Academy heeft veel te bieden. Los van de ‘normale’ trainingscyclussen bieden zij ook individuele training aan. Individuele trainingen worden gegeven aan groepjes met niet meer dan 4 kinderen. Dit zodat er optimaal aandacht gegeven kan worden aan elk individu. Daarnaast organiseren zij voetbaldagen en het zogenoemde voetbal & fun. Daarbij trainen ze en doen ze veel voetbal gerelateerde spelletjes. Een groot genot voor de echte voetballiefhebbers!

Tijdens de cyclus gaan ze veel bezig met het verbeteren van de technische vaardigheden. Veel techniek-oefeningen waarbij veel balcontact centraal staat! (Denk aan dribbelen, passeerbewegingen, 1vs1, omschakelvormen etc.) Ook gaan zij veel bezig met het verbeteren van de (loop)coördinatie.

De individuele trainingen staan in het teken van het verbeteren van de persoonlijke vaardigheden. Er wordt getraind in kleine groepjes, ingedeeld op niveau en leeftijd onder begeleiding van enthousiaste, ervaren (jeugd)trainers.