Voorwaarts won afgelopen zondag met 4-0 op eigen veld van De Zweef. Rick Timmermans speelde een goede wedstrijd met een goal en een assist. Hierdoor is hij deze week de speler van de week. Wij van Deventer Voetbal stelden Rick wat vragen.

Jullie wonnen met duidelijke cijfers, heb je enig moment gedacht dat jullie niet gingen winnen?
Nee eigenlijk niet, want ik denk dat we vooraf ook al de favoriet waren ondanks dat we zelf ook niet super hoog staan. We wisten dat we voetballend sowieso beter waren. De eerste helft was het nog wel stroef van onze kant, maar in de tweede helft zag je wel duidelijk dat wij de betere ploeg waren.

Jullie wonnen dit seizoen al eerder een keer met ruime cijfers, kan je verklaren hoe dat komt?
Nou ik denk dat als het eenmaal loopt bij ons dat we dan gewoon voetballend een hele goede ploeg hebben. We hebben veel spelers in ons team die kunnen scoren dus dat is wel een verklaring voor die hoge scores. Het is helaas niet altijd het geval dat we zo goed spelen, ondanks dat we dat natuurlijk wel elke wedstrijd proberen. Ik hoop dan ook dat er meer wedstrijden komen zoals afgelopen zondag.

Wanneer heb jij volgens jezelf een goede wedstrijd gespeeld?
Ik vind het belangrijk vanwege mijn aanvallende positie op het middenveld dat ik rendement heb met een assist of goal. Assists komen wat vaker voor omdat ik ook de corners en vrije trappen neem. Ik denk ook dat ik één van de jongens ben die het team op sleeptouw kan nemen en als ik dat laat zien door middel van m’n instelling en m’n fanatisme dan speel ik ook al lekkerder.

Is dat zondag gelukt?
Ja denkt het wel. Veel jongens zaten in een mindere periode. Ik ook en dus was ik gebrand om het de laatste tijd beter te doen en het team te helpen, ook afgelopen zondag. Ik denk dat ik veel rendement heb gehad met een goal en assist. Ook aan de bal speelde ik goed maar ook als ik niet aan de bal ben leg ik veel energie in het spel. Ik merkte gister dat ik echt dichtbij mijn vorm van vorig jaar kwam, dat wil ik graag zo voortzetten.

Jullie staan nu tiende, op welke plek hoop je te eindigen dit seizoen?
Vooraf hadden we, ondanks dat we als promovendus in de competitie kwamen, wel zoiets dat we echt ergens voor wilden spelen en het hoogst haalbare wilden halen. In het begin zag je wel dat er natuurlijk veel andere sterke teams in de eerste klasse spelen en dat wij er ook wel even in moesten komen. Ik denk dat we nu wel steeds beter gaan spelen dus als we dat door kunnen zetten hoop ik toch wel in de middenmoot te eindigen en alles hoger dan dat is natuurlijk nog mooier. Ik wil dat we aan het einde van het seizoen tevreden terug kunnen kijken en kunnen zeggen dat we er alles aan gedaan hebben om op een mooie plek te eindigen. 

Wat zijn je persoonlijke doelen voor dit seizoen?
Ik wil heel erg belangrijk zijn voor de ploeg. Ik ben tweede aanvoerder en ik ben iemand die ook wel het woord neemt in de kleedkamer. Zo probeer ik mijn stempel te drukken in het team maar goed je moet het eerst laten zien in het veld. Dat hoop ik te doen door meer te scoren en assists te geven. Ook wil ik een aanjager zijn en zo mijn stempel drukken op het veld. 

Jullie spelen aankomend weekend tegen de nummer 9 STEVO, hoe belangrijk is die wedstrijd?
Ja ik denk wel belangrijk, ik weet uit het verleden dat een fysieke en lastige ploeg is om tegen te spelen. Het zal dus deels een fysieke wedstrijd worden maar goed, ik denk dat we op de voet van zondag verder moeten gaan. Het is de laatste wedstrijd voor de winterstop en als je dan wint ga je toch lekkerder de winterstop in.